The Romanian Center for Performers’ Rights Management / credidam-romanian-version
vizual_fff_2017

Festivalul Filmului Francez la Cluj (16 – 19 noiembrie)

Festivalul Filmului Francez prezintă cinematografia franceză sub toate formele sale. 

Secţiunea Panorama adună cele mai bune filme franceze contemporane, care au cunoscut succesul criticilor în festivaluri importante sau în faţa publicului francez, precum Django care a deschis anul acesta Festivalul de film de la Berlin sau Souvenir cu Isabelle Huppert.

Săptămâna Cahiers du cinéma continuă colaborarea cu cea mai faimoasă revistă de film francez. Anul acesta, sunteţi invitaţi să reflectaţi la legăturile între arta cinematografică şi arhitectură, așa cum sunt prezentate în filmele unor cineaști clasici care au marcat istoria celei de-a şaptea arte precum Jean Luc Godard, Alain Resnais, Agnès Vardasau Jacques Tati dar și în filme mai noi care prezintă arhitectura și societatea periferiilor precum Swagger.

Creaţiile tinerilor regizori sunt la loc de cinste în Competiţia Festivalului de Film Francez, care reunește şase filme de debut, şase producţii surprinzătoare ce anunţă apariţia unor cineaşti de mare talent.

Unul dintre ei, Morgan Simon, ni se va alătura la Cluj, pentru a-și prezenta filmul Compte tes blessures. Dumneavoastră, spectatorilor, vă revine misiunea de a alege filmul preferat şi de a decerna Premiul publicului.

Ne vedem la film! Intrarea este liberă! (R.N.)

vizual_fff_2017

About Author

Connect with Me: