The Romanian Center for Performers’ Rights Management / credidam-romanian-version
Fest Muzica Veche

Festivalul de Muzică Veche Bucureşti

Festivalul de Muzică Veche Bucureşti este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România şi este cotat pe locul patru între “cele mai frecventate festivaluri din Bucureşti” (conform Barometrului de consum cultural pe anul 2014 realizat de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală). De asemenea, Festivalul este considerat cel mai important eveniment de muzică veche din Sud-Estul Europei iar în 2015 a devenit membru al prestigioasei Reţele Europene de Muzică Veche (REMA). 

Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la piese medievale până la muzica renascentistă, barocă, bizantină. Concertele festivalului îmbină muzica, vizualul şi teatrul, angrenând publicul într-o serie de poveşti culturale născute din timpuri vechi.

Concertele Festivalului de Muzică Veche Bucureşti propun o muzică interpretată autentic, exclusiv cu instrumente istorice sau cu replici moderne ale acestora. Artiştii invitaţi sunt specializaţi în interpretarea documentată din punct de vedere istoric a muzicii vechi.

Din 2006, festivalul a reunite peste 150 de artişti din 14 ţări care au concertat în aproximativ 50 de spectacole, au susţinut masterclass-uri, conferinţe şi prezentări de instrumente istorice. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 13 – 28 noiembrie, concertele fiind găzduite de Teatrul Evreiesc de Stat, Muzeul Naţional de Artă şi Biserica Anglicană. (R.N.)

 

About Author

Connect with Me: