Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Ana Maria Lucaciu SOS_01.credit T.M.Rives (1)

Workshop de dans contemporan cu Ana Maria Lucaciu dedicat dansatorilor, coregrafilor şi actorilor români, în cadrul FNT

Invitată în Festivalul Naţional de Teatru cu spectacolul de dans „Slightly Off Stage” realizat împreună cu dansatorul american Nathan Griswold, marea artistă de origine română Ana Maria Lucaciu va susţine un atelier de dans contemporan dedicat actorilor, actorilor-dansatori, şi coregrafilor din România, în care va împărtăşi din vasta sa experienţă de dansator, coregraf şi performer.

„Atelierul de improvizaţie ghidată pe care îl ofer foloseşte imaginile şi senzaţiile pentru a deschide şi a explora posibilităţile corporale şi mentale personale. Nivelul de dificultate depinde de fiecare participant, care va putea alege cât de mult sau cât de departe să-şi împingă limitele, în funcţie de dorinţă şi de limitele sale fizice. Atelierul propune ca motivaţie curiozitatea şi nu ambiţia, scopul declarat fiind acela de a ne bucura cât mai mult de potenţialul fizic încă nefolosit, pe care fiecare îl va descoperi în el însuşi. Şi să ne bucurăm cât mai mult de fiecare moment.” (Ana Maria Lucaciu)

Atelierul de dans contemporan susţinut de coregrafa Ana Maria Lucaciu, se va desfăşura timp de cinci zile, între 22 şi 26 octombrie, la Sala Cinetic din cadrul HUB-ului FNT.

Ana Maria Lucaciu s-a născut la Bucureşti. La vârsta de 11 ani, a primit o bursă din partea Şcolii Naţionale de Balet din Canada, unde şi-a desăvârşit educaţia în domeniul dansului. După absolvire, s-a alăturat Baletului Naţional al Canadei şi a dansat cu Baletul Regal Danez, Baletul Augsburg (Germania), Compania Portugheză de Dans Contemporan (Lisabona). Cea mai recentă colaborare a sa a fost cu Cedar Lake Contemporary Ballet din New York, alături de care a rămas şapte ani.

Lucaciu a dansat şi a creat spectacole coregrafice alături de nume recunoscute la nivel mondial ale dansului contemporan precum: Ohad Naharin, Crystal Pite, Hofesh Shechter, Jiří Kylián, Alexander Ekman, Jo Stromgren, Sidi Larbi Cherkaoui şi mulţi alţii. Ea deţine o diplomă de licenţă în arte frumoase de la Empire State College. Ana Maria colaborează cu numeroşi artişti şi multe companii din Statele Unite şi din Europa si are o activitate freelance intensă ca dansatoare şi coregrafă. Cariera de scenă a artistei este completată de o bogată componentă pedagogică, prin cursuri de balet, dans contemporan, şi ateliere de improvizaţie.

În prezent lucrează alături de coregraful suedez Alexander Ekman la noi creaţii şi îi montează piesele în întreaga lume. (R.N.L.)

Ana Maria Lucaciu SOS_01.credit T.M.Rives (1)

 

About Author

Connect with Me: