Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Barbárok repetitie_Barabás Zsolt (1)

Trupa Tamási Áron a început repetiţiile cu spectacolul Barbarii

Trupa Tamási Áron  a început să lucreze la  spectacolul Barbarii, în regia lui Hegymegi Máté. Producţia are ca punct de plecare două nuvele ale scriitorului Móricz Zsigmond – Barbarii şi Ultimul haiduc.

“În anul 1867, două cadavre au fost găsite pe dunele din Szarkás. Haiducul şi fiul său au dispărut cu  doi ani în urmă, de ziua Sfântului Gheorghe, împreună cu 185 oi, 115 miei, 3 măgari şi câinii  lor.  Gâtul haiducului Bodri era prins într-o frânghie, iar capul fiului său era spart. Biroul de avocaţi al oraşului Kecskemét a stabilit că a fost  vorba de un jaf şi a pornit o anchetă, dar vinovaţii încă nu au fost găsiţi”.

Aşa suna ştirea despre o întâmplare reală, de la care a pornit scriitorul Móricz Zsigmond în construirea povestirilor sale, care, la rândul lor, au devenit sursa de inspiraţie pentru spectacolul Barbarii. În încercarea de a afla ce se ascunde în spatele acestor crime  – dacă au fost comise fără nici un mobil, din invidie sau pentru a pune mâna pe avere – , faptele sunt prezentate aproape în stilul teatrului documentar, ceea ce intensifică tragismul greu de suportat al poveştii. Premiera spectacolului va avea loc joi, 30 mai, de la ora 19:00, în Sala mare a Teatrului. Următoarea reprezentaţie are loc vineri, 31 mai, tot de la orele 19:00.

About Author

Connect with Me: