Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
afis proof

„Proof” („Dovada”) la Unteatru Care este legătura dintre iubire şi numerele prime?

„Proof” de David Auburn este premiera lunii aprilie la unteatru. Spectacolul este programat pe 13 aprilie de la 19:00, 19 aprilie de la ora 19:00 şi 23 aprilie de la ora 20:00.

Este o piesă de teatru scrisă în 2000 de dramaturgul american David Auburn. Premiera a avut loc în mai 2000, iar în octombrie a aceluiaşi an spectacolul original a ajuns pe Broadway. Textul i-a adus autorului Premiul Pulitzer pentru dramaturgie în 2001.

Regizorii Andrei şi Andreeea Grosu s-au întâlnit relativ recent cu acest text şi au fost fascinaţi de potenţialul personajelor. Cuplul regizoral declară: „N-am vrut să vorbim despre matematică, deşi textul face asta pe alocuri. Noi am urmărit patru personaje care ne-au împins spre căutări mai adânci decât ne-am fi imaginat. Cu relaţiile lor bogate, cu neîmplinirile lor şi cu iubirea lor cu tot. Probabil e despre iubire şi nu despre altceva. Noi asta am găsit în întâlnirea asta. Iubire.”

Spectacolul are o durată de oră şi 30 de minute. Întâmplător sau nu zilele cu reprezentaţii în aprilie sunt numere prime. Montarea de la unteatru aduce pe scenă un cuplu deja arhicunoscut, dar într-o nouă postură: Marian Râlea joacă rolul lui Robert, tatăl, iar Dana Rogoz are rolul fiicei Catherine.

(Foto: Adi Bulboacă)

 afis proof

About Author

Connect with Me: