Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
kinedok

Programul Kinedok în luna august. Proiecţii în aer liber la Braşov

KineDok powered by One World România continuă proiecţiile de filme documentare creative pe timp de vară în 12 oraşe din ţară. Kinedok este un program ce facilitează distribuţia de film documentar creative din Europa Centrala si de Est. Acesta funcţionează în spaţii culturale alternative: cafenele, galerii, muzee şi biblioteci din întreaga ţară. Din anul 2015 şi până în prezent, programul Kinedok se derulează împreună cu parteneri din 8 ţări europene.
.
Luna aceasta, seria de proiecţii a demarat pe 1 august, de la ora 20:00, la Cafeneaua Literară Joy`s din Arad, cu un invitat special – Teodora Borghoff, consultant şi trainer în ceea ce priveşte practica dezvoltării sociale.

In perioada 21-27 august vor fi proiectate cu sprijinul Asociaţiei Artburg şase documentare KineDok în Braşov. Documentarele vor putea fi vizionate de către public sub cerul liber, în parcarea centrului comercial Coressi. Programul proiecţiilor va fi stabilit în curând.

Filmele ce vor ajunge în cele mai multe oraşe in luna august sunt „Ordine de Sus” si “Aceia”. Acestea oferă două perspective diferite pentru o criză, înainte ca aceasta să fi devenit povestea numărul unu în media – mase de oameni încearcă să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Documentarele investighează criza refugiaţilor, din perspectiva refugiaţilor care încearcă să treacă frontiera dintre Ungaria şi Serbia, pe de o parte, şi din perspectiva localnicilor lângă al căror sat s-a înfiinţat o aşezare de refugiaţi, pe de altă parte. “Ordine de sus” şi “Aceia” vor putea fi vizionate în această lună în oraşe precum Bucureşti, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Tăşnad. (R.N.)

About Author

Connect with Me: