Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Program online de filme românești

Program online de filme românești

Zece zile de filme românești și discuții cu profesioniști din cinematografie îi așteaptă pe iubitorii de cinema între 15 și 24 ianuarie, pe platforma de streaming TIFF Unlimited, cu prilejul Zilei Culturii Naționale. Cele 16 titluri incluse în programul Fabricat în România. Filme românești din toate timpurile vor fi accesibile gratuit pe unlimited.tiff.ro, fiecare timp de 24 de ore, majoritatea fiind disponibile de oriunde din lume.

În selecție intră succese de casă precum Moromeții și Moromeții 2, documentare despre personalități românești – Distanța dintre mine și mine, despre poeta Nina Cassian, Maria Tănase, Brâncuși, Afacerea Tănase, Exploratorul, dar și despre familie, ca punte de legătură între momentele care ne-au unit dar ne-au și dezbinat în ultimii 100 de ani, în Jurnalul familiei –escu, scurtmetraje premiate și filme pentru cei mici.

Programul va fi completat de discuții online despre filme, valorile pe care acestea le aduc în discuție și istoria cinema-ului românesc.

Programul de filme românești de pe TIFF Unlimited e însoțit de un top 5 săptămânal High5, cu scene de masă din filme românești clasice.

Oricât de binecunoscute ar fi scenele de masă din 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, Polițist, adjectiv sau Sieranevada, ele și-au luat, dacă nu rețeta, măcar savoarea de la maeștrii cineaști care i-au precedat.

About Author

Connect with Me: