Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Turandot @Excelsior_ afis

Povestea prinţesei Turandot, pe scena Teatrului EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR a prezentat primele reprezentaţii ale spectacolului Turandot – o adaptare a piesei omonime a lui Carlo Gozzi, în regia Sânzianei Stoican. Premiera oficială va avea loc pe 27 martie 2019, chiar de Ziua Mondială a Teatrului.

Spectatorii sunt purtaţi cu secole în urmă, în îndepărtata Chină, unde temuta prinţesă Turandot – de o frumuseţe aproape nepământeană şi de o isteţime care întrece orice închipuire – îi supune unui test pe toţi aceia care aspiră la mâna ei. Pretendenţii trebuie să dezlege răspunsul celor trei ghicitori, cu riscul de a-şi pierde viaţa. Mulţi prinţi au încercat şi niciunul nu a reuşit. Acum este rândul lui Kalaf, prinţul tătarilor, să parcurgă proba ghicitorilor. Oare pentru el, finalul va fi altul?

„O trupă de actori ne readuce la viaţă această poveste, într-un spectacol care provoacă imaginaţia spectatorilor să pătrundă în lumea prinţesei Turandot. O lume dominată de frică şi de ură dar care, ca în orice poveste care merită povestită, are şansa de a se schimba. Vă invit să ne fiţi alături în această călătorie în trecut şi poate că astfel prezentul ni se va arăta într-o lumină diferită!”, spune Sânziana Stoican.

Din lumini picturale şi umbre de sunet, Turandot dezvăluie o lume misterioasă care îmbină elemente inspirate din tradiţia commediei dell’arte şi din cultura chineză cu detalii subtile de storytelling şi inserţii de realism psihologic – un melanj unic, pus în valoare de scenografia semnată Valentin Vârlan. Actorii sunt naratorii şi personajele enigmaticei poveşti pe care spectatorii sunt provocaţi să o descifreze cu cheia propriei imaginaţii şi să descopere o altfel de poveste de iubire, cu îndrăgostiţi cum numai o dată la o mie de ani poţi întâlni.

Turandot, una dintre cele mai fascinante poveşti ale lumii orientale, se dezvăluie publicului pe scena Teatrului EXCELSIOR, din 8 martie 2019. Căci dacă n-ar fi, nu s-ar povesti.

Turandot @Excelsior_ afis

About Author

Connect with Me: