Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
lisabona

Peste 100 de exponate din inventarul meşteşugarului tradiţional, prezentate la Lisabona

Covoare, vechi piese de mobilier şi vestimentaţie, precum şi ustensile casnice sau din obiecte din inventarul meşteşugarului tradiţional care provin din patrimoniul Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti, provenite din toate ariile etnografice majore locuite de români, sunt expuse la ICR Lisabona şi vor putea fi văzute până la 30 ianuarie 2020.

Expoziţia “Obiecte de zi cu zi din lumea ţărănească tradiţională din România”, care cuprinde peste 100 de obiecte, prezintă două dintre tehnicile prin care au fost realizate unele dintre obiecte.

La Lisabona, publicul poate vedea în expoziţie tehnici care au fost incluse în ultimii ani pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO: Tehnicile tradiţionale de realizare a scoarţei româneşti (2016) şi cea de realizare a Ceramicii tradiţionale de Horezu (2012).

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“ din Bucureşti a fost creat în 1936 de marele sociolog şi folclorist Dimitrie Gusti, creatorul şcolii româneşti de sociologie şi, pe plan internaţional, unul dintre cei mai proeminenţi sociologi ai epocii. Muzeul este în prezent una dintre cele mai importante atracţii turistice ale Bucureştiului şi depozitarul unui excepţional ansamblu de creaţii arhitectonice şi de artă populară tradiţională. Muzeul este în acelaşi timp un prestigios centru de cercetări etnografice şi sociologice şi laborator de restaurare.

About Author

Connect with Me: