Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
parazitii

Paraziţii cântă la Shine Festival 2018

Pe 30 iunie şi 1 iulie sunteţi aşteptaţi la Arenele Romane din Bucureşti la cel mai fresh festival al anului din Bucureşti, ajuns la ediţia a 5-a, Shine Festival!

Paraziţii, Rockabella, Navi, Rana şi The Purple Dandies vor cânta alături de Skillet, The Cat Empire, Subcarpaţi, Fraţii Grime, The Mono Jacks, Cred Că Sunt Extraterestru,  Fantome şi Argatu, acesta fiind şi afişul final al festivalului.

O altă veste bună vine din partea familiei Culese din cartier. Prima zi de Shine Festival  va fi aproape în totalitate dedicată “Sărbătorii de vară” Subcarpaţi aşa că aşteptaţi-vă la multe surprize. Tot în prima zi vor cânta şi Paraziţii! Programul pe zile va fi disponibil în curând.

Când vine vorba de rap, Paraziţii se numără printre pionierii acestui gen de muzică în România. Trupa a fost înfiinţată în 1994 de Chello şi Ombladon cărora li se alătură şi DJ IES. Formaţia are un traseu ascendent fulminant iar pe 15 Iunie 1995 lansează „Poezii Pentru Pereţi”, al doilea album de rap din România. În 1999 DJ IES părăseşte formaţia iar locul său este preluat de FreakaDaDisk.

În 2002 este lansat cel mai de succes album al trupei, „Irefutabil”. În acea perioadă formaţia are probleme cu CNA-ul care le cenzurează clipurile pentru Bad Joke şi În Focuri fapt ce generează o campanie anti-CNA pornită de trupă. Problemele cu Consiliul Naţional al Audiovizualului continuă şi în 2005 din cauza single-ului „Praf” al cărui clip ar fi instigat la consumul de droguri. Cel mai recent album al formaţiei a fost lansat pe 29 februarie 2016 şi se intitulează „Lovitura de pedeapsă”, album de pe care Paraziţii au lansat 2 clipuri pentru piesele „Demnitate” şi „Poliţia trece”.

Rockabella e o formaţie ce abordează un mix de stiluri rock, dominant fiind totuşi indie-ul. Prima apariţie pe scena muzicală a fost în 2014 când au lansat piesa Motionless. În 2015 formaţia din Bucureşti a lansat primul EP intitulat „A World Outside” urmat de lansarea clipului pentru piesa „Buttercup”. În 2017 au început să lucreze la un nou material şi au scos şi o primă piesă, „Încă un pas”.

Rana este o formaţie tânără a scenei rock din România. Formată în anul 2016 la Piteşti, trupa a susţinut primele concerte în oraşul natal, ulterior ajungând să cânte în mai multe oraşe din ţară.

În momentul de faţă lucrează la un prim EP care ar urma să fie lansat în 2019.

Navi este o artistă din Oradea care este familiarizată cu scena încă de la vârsta de 14 ani. În perioada 2008 – 2012 a susţinut concerte alături de chitaristul Alec Şandor alături de care a scos şi un EP, „Little Dreams”. Din 2013 a început cu adevărat proiectul Navi iar în 2014 a lansat un clip pentru piesa „Picture Perfect” care a fost considerat de presă drept unul dintre cele mai şocante clipuri. Acesta a fost interzis la televiziunile din România. Între timp a mai lansat două clipuri pentru „The Burning Process” şi „Eyes Wide Shut”. Anul trecut artista a semnat cu Electrecord pentru a-şi lansa albumul de debut, „Songbird”.

Povestea The Purple Dandies este simplă: 3 oameni, o pasiune comună şi o dorinţă de a propovădui cuvântul sfânt al muzicii create fără nicio barieră. „Noi suntem The Purple Dandies. Noi suntem prezentul dar şi viitorul. Yin-ul dar şi Yang-ul. Suntem un focar de muzică contagioasă şi curajoasă. Suntem cei care te invită la un dialog muzical cu aer escapist”.

The Purple Dandies este una dintre puţinele trupe româneşti care îmbină funk-ul, un stil considerat aproape mort, cu alternative-ul şi cu rock-ul. De asemenea, câteodată se regăsesc şi influenţe ska-punk, blues şi jazz. The Purple Dandies au participat la mai multe concursuri şi festivaluri, printre care şi Festivalul Internaţional Imagine, unde s-au clasat pe locul 1, concertând în luna iunie a anului 2015, la sala Botanique din Bruxelles. (R.N.)

parazitii

About Author

Connect with Me: