Asociația Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version

Octavian Dumitru

octavian_dumitru_37074400La varsta de numai 34 de ani, pe 22 februarie 2015, pe fondul unor probleme ce il arunca intr-o crunta depresie, tenorul Octavian Dumitru de la Opera din Iasi decide sa isi puna capat zilelor, printr-un gest greu de inteles pentru colegii si apropiatii sai, care au vazut intotdeauna in artist o fire foarte vesela.

Originar din Galati, Octavian Dumitru era solist al Operei iesene din anul 2004, unde a colaborat cu artisti indragiti precum Maia Morgensern sau Ovidiu Lipan Ţăndărică, dupa ce timp de doi ani a fost membru al corului “Gavril Musicescu” de la Filarmonica de Stat “Moldova” Iasi.

In 2008 a luat Premiul II la Concursul Național de Interpretare a Lied-ului Românesc, Brașov, iar în 2009 – Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor la Concursului Național de Interpretare a Lied-ului Românesc, Brașov.

Absolvent al Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi, Octavian Dumitru a aparut in zeci de spectacole celebre de Verdi, Strauss, Puccini sau Bizet. Ultimul rol interpretat a fost cel al lui “Bartolo”, din “Barbierul din Sevilla”, chiar cu o saptamana inainte de gestul sau inexplicabil.

Octavian Dumitru a fost membru CREDIDAM din anul 2007.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si familiei indurerate sa-i ofere mangaiere si alinare pentru suferinta pricinuita de plecarea mult prea devreme a artistului dintre noi.

About Author

Connect with Me: