Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Vox Lux_poster

O vară pop spectaculoasă cu Natalie Portman şi Jude Law în Vox Lux – Filmul se lansează în cinematografe pe 12 iulie –

După proiecţia în cadrul American Independent Film Festival din primăvara acestui an, Voodoo Films lansează în cinematografele din Romania Vox Lux, cel de-al doilea lungmetraj al lui Brady Corbet, în data de 12 iulie.

Şi pentru că vara care abia începe este despre relaxare, muzică şi seri târzii petrecute cu prietenii, Vox Lux te cheamă la cinema pentru o experienţă americană ce propune un spectacol muzical şi vizual care reuneşte o distribuţie extrem de talentată şi o colaborare muzicală menită să trezească emoţii despre forţele care ne modelează ca indivizi, ca naţiuni, ca idoli.

Pe când remake-ul de anul trecut a filmului A Star is Born a fost un tratat sensibil despre celebritatea modernă, creând nostalgia romantică a faimei, în orice perioadă, ca variaţiune a unei teme veşnice, ,, Vox Lux a vaporizat această idee ca o rachetă care pătrunde printr-o bilă de sclipici” spune The Telegraph.

Filmat pe peliculă de 35 de mm, Vox Lux începe cu protagonista de 13 ani, Celeste, interpretată de Raffey Cassidy (cea care a jucat-o pe Kim Murphy în The Killing of a Sacred Deer, în regia lui Yorgos Lanthimos) şi continuă cu ,,Natalie Portman, care oferă cea mai puternică şi mai memorabilă interpretare de la Black Swan încoace” (The Independent), pe voice-over-ul star-ului Willem Dafoe.

În urma unei tragedii la şcoala ei în 1999, adolescenta Celeste îşi omagiază colegii pierduţi, cântând la slujba de înmormântare. De aici începe tranformarea lui Celeste într-un pop star cu ajutorul surorii sale care compune versuri (Stacy Martin) şi a managerului ei (Jude Law). Evoluţia meteorică a lui Celeste către faimă şi pierderea concomitentă a inocenţei coincide cu un atac terorist asupra naţiunii, ridicând-o pe tânăra cantăreaţă la un nou grad de celebritate: simbol american şi superstar global.

În anul 2017, Natalie Portman preia rolul lui Celeste la maturitate, o cântăreaţă celebră, aflată la mijlocul turului celui de-al şaselea album al său, un compendiu de cântece sci-fi intitulat Vox Lux. În prezent, încăpăţânata salvatoare a pop-ului trebuie să-şi depăşească luptele personale şi familiale pentru a naviga în maternitate, nebunie şi faima monolitică din epoca terorii.

Ca actor, Brady Corbet a lucrat cu Lars von Trier, Michael Haneke şi Olivier Assayas în filme precum Funny Games, Martha Marcy May Marlene, Simon Killer (pe care l-a scris cu regizorul Antonio Campos), Clouds of Sils Maria şi Force Majeure. Ca regizor a găsit o cale de mijloc între eleganţa lor glacială şi provocarea formală în The Childhood of a Leader, câştigător al Premiului pentru regie şi Cel mai bun Debut la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în 2015.

Pentru Vox Lux, regizorul a colaborat pentru a doua oară cu Scott Walker, unul dintre cei mai inovatori şi legendari compozitori ai secolului XXI. Această colaborare a marcat ultimul film la care a lucrat artistul, care a murit în 2019 la vârsta de 76 ani, lăsând în urmă o moştenire pop experimentală imensă împreună cu The Walker Brothers, despre care Variety scrie că ,,avea un fanclub care îl depăşea ca număr pe cel al Beatleşilor, la un moment dat”.

Coloana sonoră este completată de cântece originale compuse de Sia, unul dintre cei mai ascultaţi şi difuzaţi artişti, cu peste 5,3 miliarde de vizualizări pe YouTube. Pe lângă propriile succese muzicale, Sia a scris hit-uri internaţionale pentru unii dintre cei mai mari performeri de azi: Beyoncé, Kanye West, Rihanna, Britney Spears, Katy Perry, Zayn, şi mulţi alţii.

Vox Lux va fi lansat în România de Voodoo Films începând cu 12 iulie şi va putea fi văzut în Bucureşti, Botoşani, Bistriţa, Iaşi, Suceava, Bacău, Galaţi, Timişoara, Craiova, Cluj Napoca, Braşov, Lugoj, Piteşti, Deva, Hunedoara, Târgu Mureş, Slobozia, Târgu Jiu, Sfântu Gheorghe, Alba Iulia.

Vox Lux_poster

About Author

Connect with Me: