Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
cursa 1

Longevivul şi uimitorul thriller “Cursa de şoareci“, în premieră la TNB

Cea mai longevivă piesă a tuturor timpurilor şi genurilor, “Cursa de şoareci” de Agatha Christie, vă aşteaptă la Sala Studio, începând din această lună, în regia lui Erwin Şimşensohn şi cu o distribuţie dublă, alcătuită din binecunoscuţi actori TNB. O poveste plină de suspans, ce îmbină umorul negru, situaţiile-limită, emoţia şi jocurile întortocheate ale minţii. Un irezistibil thriller clasic, într-un decor elegant şi atrăgător, realizat de talentata scenografă Liliana Cenean.

O … Cursă de şoareci în care nimic nu este ceea ce pare, toată lumea are ceva de ascuns, iar surprizele se dezvăluie la fiecare pas… greşit. Astfel, un idilic decor britanic devine peste noapte locul de desfăşurare a unui formidabil policier, în care fiecare gest reprezintă o potenţială probă judiciară.

large_afis_cursa_agatha_mic

Dacă în Anglia piesa se joacă de 65 de ani fără întrerupere, numărând nu mai puţin de 27.000 de spectacole şi creaţii record (între care, David Raven a rămas în istorie ca cel mai longeviv actor, pentru că a jucat rolul maiorului Metcalf în 4575 de reprezentaţii), publicul anului 2018 are ocazia de a asista la prima montare a celebrei piese pe o scenă TNB.

Agatha Christie, numită de Guinness Book of World Records – cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, s-a remarcat în genul poliţist, fiind supranumită “Regina Crimei”. A publicat 80 de romane şi nuvele de gen, 19 piese de teatru, fiind şi autorul cel mai tradus, în peste 70 de limbi. Pentru Agatha Christie spectacolul trebuie să fie un fel de “cursă de cai”, adică întotdeauna “oarecum uimitor şi puţin dezamăgitor”.

Naţionalul bucureştean vă aşteaptă la acest thriller uimitor, cu convingerea, contrară predicţiilor autoarei, că nu veţi fi deloc dezamăgiţi. În distribuţie: Ileana Olteanu, Dragoş Stemate / Florin Călbăjos, Lari Giorgescu / Petre Ancuţa, Simona Bondoc, Tomi Cristin, Ada Galeş / Cosmina Olariu, Mihai Calotă / Silviu Biriş, Gavril Pătru / Răzvan Oprea. (R.N.)

cursa 3

cursa2

About Author

Connect with Me: