Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
lifedancesoul

Life – Dance Soul la Teatrul Bulandra

Vineri 21 iunie, de la orele 19:00, Teatrul Bulandra vă invită la spectacolul Life – Dance Soul susţinut de Zhejiang Song & Dance Theatre Company din China şi găzduit în Sala Liviu Ciulei.

Zhejiang Song & Dance Theatre Company este cea mai importantă organizaţie profesionistă de artele spectacolului cu cel mai divers şi variat repertoriu din provincia Zhejiang. Compania constă din cinci grupuri artistice profesioniste şi zece departamente din care fac parte aproape 300 de artişti de mare talent.

De-a lungul ultimilor şase decenii, Zhejiang Song & Dance Theatre Company a produs o multitudine de programe culturale şi piese clasice, fiind angajată în mod egal atât în muzică cât şi în dans. Numeroase programe populare in stil Jiangnan au devenit modele de interpretare pentru alte trupe artistice similare. Pe toată durata existenţei sale, artişti talentaţi au apărut în număr mare, printre care interpreţi de muzică populară ca Zhao Songting, Qian Xiaomao, Jiang Guoji, Du Rusong, Zhan Yongming şi Xu Yi, compozitori ca Qian Zhaoxi, Weng Chigeng şi Wang Tianming, regizori ca Sun Hongmu şi Shao Zhongkai, cântăreţi de muzică populară ca Tan Lijuan, Ye Caihua, Liu Fuyang, Yan Sengmin, Zheng Peiqin şi mulţi alţii. Un număr considerabil de spectacole şi artişti au primit premiul naţional pentru artă, iar talentul lor a putut fi urmărit atât de publicul din China rurală şi urbană, cât şi de audienţe din zece ţări şi regiuni din Europa, America, Asia, Africa, etc.

După o perioadă de restructurare, compania îşi continuă periplul cultural, producând mai multe spectacole de excepţie ca opera Cântarea tineretului, dansuri dramatice Wang Xizhi şi Life – Dance Soul, muzica etnică orchestrală Capriciu la Sălaşul din munţii Fuchun, opera de animaţie Magic Wonderland care s-au bucurat de o largă apreciere. De asemenea, multe spectacole şi mulţi artişti au câştigat medalii de aur şi argint în cadrul diverselor festivaluri naţionale de artă, dans, muzică şi teatru. Compania a fost distinsă cu medalia de aur şi premiul special al Chinei de Est, fiind câştigătoarea de trei ori consecutiv a marelui premiu Steaua Chinei de Est.

Centrul de Spectacole de Dans

Centrul de Spectacole de Dans a fost înfiinţat în 1957 ca unul dintre cele trei centre artistice profesioniste ale Zhejiang Song & Dance Theatre Company. Centrul este specializat în dansuri variate ca gen, incluzând dansuri populare, dans modern sau balet. De-a lungul istoriei sale, anumite spectacole ca Dansul culesului de ceai, Dansul împletitului, Binecuvântând apa sau Apicultorul au devenit celebre la nivel naţional, făcându-şi la rândul lor celebri pe interpreţii lor ca Sun Hongmu, Shen Pei, Li Renlin, Shao Zhongkai, Yin Fang, Chen Chunyan sau Fu Liping. În ultimii ani, tânărul şi deja faimosul dansator Liu Fuyang a fost numit la conducerea uneia din trupele de dans ale centrului, colaborare din care au rezultat mai multe spectacole excelente.

About Author

Connect with Me: