Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
LMA Romania 2

La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!

Astăzi, pe 1 Decembrie 2018, se împlinesc 100 de ani de când, prin puterea armelor, prin jertfele a sute de mii de români, dar și prin împrejurările faste, bunicii și străbunicii noștri au creat România Mare. De atunci, pentru noi, românii, nu există o zi mai importantă decât Ziua Națională a României.

Este momentul când, indiferent de locul unde ne aflăm, ne adunăm, fie doar și cu gândul, pentru a ne cinsti trecutul, a ne onora eroii, a ne prețui valorile și a ne anima speranțele pentru un viitor mai bun.

Este momentul când ne ramintim că, mai presus de orice, România este despre noi si despre românii care nu încetează nicio clipă să creadă în această țară.

Este momentul când, indiferent de greutățile pe care le înfruntăm, devenim mândri că suntem români, că ne-am născut pe meleaguri minunate, că avem o istorie scrisă de oameni curajoși care nu au plecat capul în fața niciunei orânduiri străine.

Este momentul când simțim cu toată ființa dragostea de patrie, admiraţia, respectul pentru bravii eroi ai neamului care şi-au slujit patria cu credinţă, care au luptat cu iubire şi devotament pentru păstrarea independentei tării, pentru apărarea gliei de invaziile străine. Eroi care au udat cu sângele lor pământul acestei ţări în care au trăit cu credinţă, cu demnitate, cu mândria că sunt români, bravi urmaşi ai lui Decebal şi Traian.

Să ne bucurăm de această zi plină de emoție și semnificație pentru noi toți, să fim uniţi, pentru că doar împreună putem înfrunta orice pericol. Să fim demni și să fim mândri de istoria noastră şi de simbolurile naţionale, să ne iubim ţara cu aceeaşi forţă cu care au făcut-o strămoșii noştri!

La mulți ani, România!

About Author

Connect with Me: