Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
maxresdefault

La mulţi ani, Italia!

La fiecare 2 iunie, italienii din lumea întreagă aniversează proclamarea Republicii, consecinţă a opţiunii exprimate de majoritatea participanţilor la referendumul din 1946 care a avut ca temă alegerea viitoarei forme de guvernământ din peninsulă. Cu acelaşi prilej, au fost aleşi şi reprezentanţii Adunării Constituante, organism a cărui principală misiune a fost elaborarea noii legi fundamentale, intrată în vigoare la 1 ianuarie 1948. Dupa 85 de ani de monarhie, Italia devenea Republică, iar familia regală Savoia se retrăgea în exil.

Astăzi am putea spune că românii „au cucerit” Italia, ei reprezentând cea mai numeroasă comunitate de străini de pe teritoriul peninsulei. Ne unesc nu numai o istorie milenară comună ci şi latinitatea limbii noastre.

În ceea ce ne priveşte, CREDIDAM are o bună colaborare cu unul din cele mai importante organisme similare din Italia – NUOVOIMAIE – cu care are semnat acord bilateral reciproc avantajos. Împreună, ne mobilizăm eforturile pentru o cât mai eficientă reprezentare a membrilor noştri, artişti italieni şi români.

Azi, de Ziua Naţională, urăm Italiei, prietenilor ei şi tuturor italienilor La mulţi ani în pace şi belşug!

About Author

Connect with Me: