Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Aurelian-Octav-Popa-e1521990860587

La mulţi ani, Aurelian Octav Popa!

Clarinetist, dirijor şi compozitor, cu o activitate concertistică de peste cinci decenii, Aurelian Octav Popa îşi aniversează azi ziua de naştere.

Maestrul a urmat cursurile Conservatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, cursuri post-universitare la Paris şi în SUA şi a studiat arta dirijatului într-un master-class cu Sergiu Celibidache. Considerat unul dintre cei mai apreciaţi clarinetişti ai lumii, Aurelian Octav Popa s-a remarcat încă din timpul studenţiei când a câştigat Premiul I la Festivalul “Primăvara de la Praga” (1959), devenind primul instrumentist român care a obţinut un premiu în străinătate. Maeştri precum compozitorul francez Olivier Messiaen, dirijorul Sergiu Celibidache şi compozitorul american Aaron Copland i-au apreciat calităţile.

Dintre numeroasele discuri semnate de Aurelian Octav Popa, se distinge cel în compania Filarmonicii “George Enescu”, dirijor Mircea Cristescu, o apariţie notată cu notă maximă de revista franceză Repertoire dintre 300 de de discuri din toate timpurile.

Ca o recunoaştere a talentului său unic dar şi a unei cariere prodigioase care continuă şi azi cu succes, statul francez i-a acordat clarinetistului Arelian Octav Popa titlul de Chevalier de l’ Ordre des Arts et des Letrres.

About Author

Connect with Me: