Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Strauss

Johann Strauss Ensemble readuce strălucirea muzicii clasice vieneze într-un nou concert, la Sala Palatului

De 14 ani, mii de spectatori din România se bucură de atmosfera sărbătorilor de iarnă pe ritmurile fermecătoare ale muzicii clasice vieneze, în interpretarea faimoasei orchestre Johann Strauss Ensemble, condusă de charismaticul dirijor Russel McGregor.

Tradiţia continuă şi în acest an, iar noul concert al muzicienilor austrieci, intitulat ”Vienna Magic – Christmas Edition”, va poposi în mai multe oraşe din ţara noastră, precum Braşov, Bistriţa, Cluj-Napoca sau Râmnicu-Vâlcea şi va culmina cu o reprezentaţie specială, în data de 17 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, începând cu ora 19:30.

Lucrări muzicale ce aparţin marilor compozitori Johann Strauss I şi II, compoziţii de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik,  dar şi temele de Crăciun create de Johann Sebastian Bach, sunt doar câteva dintre bijuteriile muzicale care vor înnobila programul concertului ”Vienna Magic – Christmas Edition”.

Soprana Irina Baianţ, soprana Milena Arsovska şi baritonul Michael Havlicek în calitate de invitaţi speciali, vor contura tabloul încântător al unei seri magice de iarnă prin intermediul unor recitaluri veritabile.

Soprana Irina Baianţ a cucerit Europa cu talentul şi frumuseţea ei, iar vocea ei s-a făcut auzită de pe marile scene ale lumii. Are doar 28 de ani, dar o activitate impresionantă, cu peste 70 de concursuri naţionale şi internaţionale la activ. A colaborat cu Scala, Alte Oper Frankfurt, Filarmonica din Berlin, Opera din Viena, Opera Garnier din Paris, Filarmonica din Bruxelles, Balshoi Teatre din Moscova, Palatul Kremlin, Grand Rex Paris, Opera Naţională din Istanbul, München Stats Oper, Her Majesty\’s Theatre Londra, Paladium theatre UK şi multe altele.

Soprana Milena Arsovska provine din Macedonia, deţine diploma de master a Universităţii de Muzică şi Arte din Viena şi este aboslventă a Universităţii din Ss.Cyril şi Methodius, Facultatea de Muzică din Skopje, Macedonia. Milena Arsovska a fost finalista prestigioasei competiţii de canto Leyla Genzer din Istanbul, în 2012 şi a câştigat premii importante la numeroase concursurile internaţionale de muzică,  precum: concursul de Operetă Dostal din Viena, în 2011, concursul internaţional de muzică OEJAB din Viena, Heder-Stipendium sau Crossover Competition-Heinrich Strecker din Baden, în 2013.

Şi-a făcut debutul la Opera din Macedonia, în Tosca, şi-a continuat activitatea artistică la Teatrul din Vienna, iar în 2015, a devenit angajata Teatrului din Magdeburg, unde a interpretat rolul lui Gretchen în operă comică Der Wildschütz. În urma succesului obţinut, i-a fost atribuit un al doilea rol, în acelaşi an: Milena Arsovska interpretând rolul principal al filmului Stravinsky’s Nightingale, care a avut premiera la Teatrul Naţional din Praga.

Baritonul Michael Havlicek nu este la prima vizită în România. Artistul a mai fost prezent în concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble din ţara noastră, în anii 2009, 2010, 2016 şi 2017. Este absolvent al Conservatorului din Vienna. De-a lungul timpului a susţinut numeroase concerte şi recitaluri pe marile scene internaţionale din  Japonia,  Africa de Sud, Argentina, Germania şi SUA. Din anul 2011, este anagajat al Vienna Volksoper şi poate fi admirat, şi astăzi, ca deţinător al rolurilor principale în aproape toate producţiile scenice.

Atracţia concertelor susţinute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor şi prim-solist, deţinător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Johann Strauss Ensemble încânta mii de spectatori din România, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picătură de umor, elemente care, de altfel, stau la baza succesului internaţional al acestei orchestre de muzicieni de prim rang.

About Author

Connect with Me: