Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
teatru iasi

Început de stagiune la Naţionalul ieşean

Teatrul Naţional Iaşi deschide stagiunea 2018-2019. Un septembrie bogat în repetiţii pentru proiecte teatrale noi, participări la festivaluri prestigioase, spectacole.

 „Teatru de război”, primul spectacol al stagiunii, este programat pe 16 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare. Un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri, pe un text de Florin Lăzărescu, Lucian Dan Teodorovici, Cristian Hadji-Culea.

Pe scena Sălii Mari, în luna septembrie, spectatorii mai pot vedea: „Cafeneaua” de Carlo Goldoni, 18 septembrie, ora 19:00, „Astă-seară se improvizează”de Luigi Pirandello, 29 septembrie, ora 19:00, „Colivia” de Georges Feydeau, 30 septembrie, ora 19:00.

La Sala Studio, în această lună, sunt programate spectacolele: „Gunoierul” de Mimi Brănescu, 17 septembrie, ora 18:00, „Interviul”de Alexandr Mardan, 25 septembrie, ora 18:00, „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte”, recital Petru Ciubotaru, 28 septembrie, de la 18:00.

La Uzina cu Teatru, pe 20 septembrie, de la 19:30, publicul este invitat să vadă „Povestea păsării fără cuib” cu Ada Lupu, câştigătoarea Premiului UNITER 2018 pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar“, cu rolul „Fiica“ din spectacolul „Măcelăria lui Iov“. Tot la Uzina cu Teatru, pe 27 septembrie, de la 19:30, spectatorii au ocazia să vizioneze spectacolul „Piele şi cer” de Dimitré Dinev, în regia lui Radu Ghilaş.

Primul turneu al Teatrului Naţional ieşean în noua stagiune va fi la Chişinău. Pe 22 septembrie, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naţionale se vor juca spectacolele „Teatru de război” şi „Povestea păsării fără cuib”. Tot în această lună, Teatrul Naţional participă la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, cu spectacolul „Gunoierul” de Mimi Brănescu. Spectacolul se va juca şi la Galaţi, la Festivalul de Comedie, pe 26 octombrie. Cea de-a patra participare a Naţionalului ieşean va avea loc pe 5 octombrie, la Braşov, la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Scenele Memoriei”, organizat la Centrul Cultural Reduta. Pe scena festivalului, spectacolul „Seceta roşie”, în regia lui Petru Hadârcă.

În paralel cu aceste evenimente, se repetă pentru premierele lunii octombrie: „Ţinuturile joase” de Herta Müller, regia Mihaela Panainte, Teatru³, „Ana de hârtie” text de Crista Bilciu, regia Crista Bilciu, Uzina cu Teatru şi „Memoria apei”  de Shelagh Stephenson, regia Irina Popescu- Boieru, Studio. (R.N.L.)

About Author

Connect with Me: