Asociația Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
expo_georgia_ad_1080x1080

Georgia – File din natură

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în parteneriat cu Ambasada Georgiei în România vă invită să vizitaţi expoziția temporară de fotografie „Georgia – File din natură”.

Ciclul expozițional „File din natură”, care aduce în atenția publicului natura diferitelor țări ale lumii prin intermediul artei fotografice, ne prezintă în acest an 30 de ipostaze fascinante ale țării din care a pornit legeda Lânii de aur.

Situată la intersecția continentului european cu cel asiatic, Georgia este una dintre cele mai frumoase țări din regiunea Caucazului. Natura a fost generoasă cu această țară, oferindu-i peisaje de o frumusețe unică, vârfuri maiestuoase, peșteri și cascade, o climă propice și o varietate bogată a florei și faunei.

Georgia are probabil cea mai veche cultură viticolă a lumii, mândrindu-se cu faptul că este prima țară din lume care a realizat vin din struguri. În prezent mai sunt folosite procedee de vinificare străvechi, de fermentare a mustului în vase mari de lut numite „qvevri”.

Expoziția va face parte din circuitul de vizitare până pe data de 31 decembrie 2023.

expo_georgia_ad_1080x1080

About Author

Connect with Me: