Asociația Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version

Geo Costiniu

geo-costiniuS-a stins din viata, la 11 noiembrie 2013, actorul Geo Costiniu, în varsta de 63 de ani. Geo Costiniu a jucat de-a lungul carierei în peste zece filme si în cateva zeci de piese de teatru, majoritatea pe scena Teatrului Odeon din Bucuresti, pe care îl numea “teatrul sau de suflet”. Ultimul spectacol în care a putut fi vazut a fost “Marchizul de Sade”, pe scena Teatrului Odeon.

Geo Costiniu s-a nascut pe 23 aprilie 1950 la Bucuresti. Cariera sa de actor a început înca de la 8 ani, cand a început sa fie prezent pe micile ecrane, fiind considerat unul dintre copiii “minune”. Dupa absolvirea Institutului de Teatru, unde i-a avut ca profesori pe Dem Radulescu si Octavian Cotescu, – dupa ce debutase pe scena Teatrului Bulandra, pe cand era student in anul IV, sub indrumarea regizorului Liviu Ciulei – , este repartizat la Teatrul National Iasi (1973 – 1974 ). Un an mai tarziu, este angajat la Teatrul Giulesti din Capitala, actualul Teatru Odeon.
În cinematografie debuteaza în 1972 cu un rol secundar în filmul “Parasutistii” al regizorului Dinu Cocea. Dar rolul care l-a facut celebru îi revine, sase ani mai tarziu, în filmul „Septembrie”, regizat de Timotei Ursu, unde o are partenera pe Anda Onesa.

Ne alaturam, cu neconsolabila durere, colegilor si publicului care l-au îndragit pe cel supranumit candva „fermecatorul Delon” al scenei si ecranului romanesc.

Dumnezeu sa-l odihneasca în pace!

About Author

Connect with Me: