Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
fluturi

Fluturii exotici aterizează în oraş

Fluturii exotici aterizează în capitala României, poposind la Muzeul Antipa! Această expoziţie de fluturi exotici vii, adăpostită de sera din grădina Muzeului, vă invită să admiraţi o serie de specii remarcabile de fluturi, printre care fluturele împărat (Morpho peleides), fluturele cap-de-bufniţă de bananier (Caligo eurilochus) şi fluturele coada-rândunicii-de-smarald (Papilio palinurus).

Printre fluturii care îmbracă în culori vii sera din curtea Muzeului, putem aminti şi alte specii spectaculoase, cum sunt roşcatul cu aripi dantelate (Cethosia biblis), fluturele coadă de coţofană (Graphium agamemnon), fluturele flacără vie (Dryas iulia) şi fluturele de malachit (Siproeta stelennes).

Expoziţia „Fluturii exotici aterizează în oraş” reprezintă o modalitate inedită de a cunoaşte îndeaproape un grup de animale cu un mod de viaţă fascinant. Cu toate că nici una dintre speciile prezente în cadrul expoziţiei nu este ameninţată cu dispariţia, frumuseţea şi fragilitatea acestor exponate vii ne atrag atenţia asupra necesităţii conservării acestor insecte delicate în mediul lor natural, prin măsuri specifice.

fluturi

Expoziţia, care este o invitaţie la o incursiune în lumea extrem de diversă a acestor insecte, va rămâne deschisă publicului până la data de 16 septembrie 2018.

De la deschiderea expoziţiei şi până pe 16 august, vizitatorii vor beneficia în fiecare joi de o serie de 3 vizite ghidate gratuite în sera de fluturi, prin intermediul cărora specialişti din cadrul Muzeului vor destăinui celor interesaţi aspecte inedite, mai puţin cunoscute, din biologia speciilor aflate în expoziţie.

Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copii, studenţi şi pensionari şi de 12 lei pentru adulţi. Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani au accesul gratuit în expoziţie.

Şi anul acesta, Muzeul vine în întâmpinarea publicului cu o ofertă avantajoasă, oferind un bilet comun în valoare de 15 lei pentru copii, studenţi şi pensionari şi 20 lei pentru adulţi, pe baza căruia pot fi vizitate ambele expoziţii temporare deschise în cadrul Muzeului: „Fluturii exotici aterizează în oraş” şi „Venin – Frumuseţi de neatins”.

Expoziţia „Fluturii exotici aterizează în oraş” poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00. Accesul vizitatorilor în expoziţie este permis doar până la ora 17:30. (R.N.)

fluturi2

About Author

Connect with Me: