Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Ceau cinema

Festivalul Ceau, Cinema! ediţia a 6-a

Ca în fiecare miez de vară din ultimii 5 ani, Timişoara intră într-o aventură cu film european şi lubeniţă în loc de popcorn. Ediţia #Şase! e dedicată filmului ‘noir’, cu câteva mostre de la maeştrii germani, mistere palpitante, anchete poliţiste, faună din zona subterană, villaini celebri, vampiri şi, inevitabil, femei fatale. Apropo, între musafirii speciali se numără Maria Drăguş, Mălina Manovici şi Villainul absolut, Vlad Ivanov, şi alţi profesionişti din filme-killer.

Nu vor lipsi suspecţii principali: #şase filme suculente în competiţia Ceau, documentarele proaspete de Docminică, Filmele Bănăţene, dar şi descoperiri noi. Pe scurt, cinema pur-sânge. Scena crimei: Grădinile şi curţile Timişoarei, cinematograful sătesc de la Gottlob (primul cinema recondiţionat în mediul sătesc).

Dacă îţi curge filmul prin vene, atunci îţi iei abonament din timp cu 60 de lei, acces la toate proiecţiile din festival. Cinefilii înrăiţi, care vor să susţină festivalul, îşi iau ‘pachetul’ de 100. În acest pachet, alături de abonament, primeşti, la alegere, o traistă sau tricou din colecţia Ceau!, plus un set de stickere desenate toate de artişti cumsecade, precum Sorina Vazelina, Răzvan Cornici sau Livia Coloji

Cea de-a şasea ediţie a Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 18-21 iulie, la Timişoara şi Gottlob, prima localitate rurală din România cu un cinematograf renovat. Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală. Proiectul este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Ceau cinema

About Author

Connect with Me: