Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
FEST Outdoor Image 2019-05-13 at 12.12.37

FEST Outdoor aduce zburători şi iluzii optice pe platoul din faţa Teatrului Naţional din Timişoara

Actori – zburători suspendaţi de braţul unei macarale uriaşe, la zeci de metri deasupra Pieţei Victoriei, actori – acrobaţi dansând vertical pe ziduri rotitoare, sau iluminând platoul din faţa Teatrului Naţional cu ample efecte pirotehnice şi iluzii optice, dar, înainte de toate, actori spunând poveşti, transformând imposibilul în posibil şi imaginaţia în realitate palpabilă. Acesta este profilul secţiunii FEST Outodoor al FEST-FDR2019, eveniment organizat de Teatrul Naţional din Timişoara, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al Municipiului Timişoara în perioada 13 -18 iunie 2019.

Reconfigurată ca festival de toamnă, cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti propune publicului Teatrului Naţional şi, în egală măsură, locuitorilor, turiştilor, sau chiar trecătorilor prin Timişoara un prolog estival – o serie de 6 show-uri spectaculoase în aer liber, în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa teatrului, reunite sub umbrela  FEST Outodoor al FEST-FDR2019.

FEST Outdoor al  FEST-FDR2019 debutează, astfel, joi, 13 iunie, la ora 22, pe platoul din faţa Teatrului Naţional, cu spectacolul Station al cunoscutei companii spaniole de balet aerian Voalá. Roberto Strada, directorul şi coregraful companiei, a devenit  celebru ca fiind creatorul a numeroase show-uri aeriene organizate de Capitalele Europene ale Culturii, începând cu 1992. Spectacolul Station transformă rutina de zi cu zi într-un basm magic. Un spectacol cu cronici elogioase în presa culturală din Europa şi de peste Ocean, Station este o comedie plină de sensibilitate şi inedit, al cărei unic decor este cerul şi sunetul inconfundabil  al bandoneonului. O a doua reprezentaţie a spectacolului este programată vineri, 14 iunie, de la aceeaşi oră.

Sâmbătă, 15 iunie şi duminică, 16 iunie, tot de la ora 22, în faţa Teatrului Naţional, compania italiană eVenti Verticali revine la Timişoara în cadrul FEST cu un nou spectacol de dans pe verticală – Quadro, în care artiştii vor evolua pe o scenă verticală, la peste 25 de metri înălţime.

În sfârşit, ultimele două reprezentaţii ale FEST Outdoor al FEST-FDR2019 readuc luni, 17 iunie şi marţi 18 iunie de la ora 22, în Piaţa Victoriei o companie poloneză de mare tradiţie: Kto Theatre, cu unul dintre cele mai celebre titluri din repertoriul lor: The Fragrance of Time (Parfumul timpului), un spectacol care a călătorit în întreaga lume, cucerind inimile spectatorilor din Brazilia până în Tunisia, din Mexic până în Coreea de Sud cu poveştile sale, apropiate oricărei inimi, indiferent de ţară, de vârstă sau statut social.

Prin calitatea şi adresabilitatea spectacolelor sale,  FEST Outdoor al FEST-FDR2019 oferă Timişoarei o săptămână de neuitat şi, totodată, o perspectivă de calibru european asupra spectacolului de stradă, în dimensiunea sa unificatoare şi pozitivă la nivel civic şi social. Toate reprezentaţiile sunt cu participare liberă.

 FEST Outdoor Image 2019-05-13 at 12.11.42

About Author

Connect with Me: