Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Moreira

Fado-ul meu / Francisco Moreira

Un spectacol de Francisco Moreira, programat duminică 16 iunie, orele 20:00, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi găzduit de Biserica Ursulinelor. Cu: Francisco Moreira (voce), João Martins (Portuguese Guitar), André Teixeira – (Viola de Fado)

La doar 19 ani, Francisco Moreira este noua voce în ascensiune a muzicii fado, care cu siguranţă va deveni o stea pe scena acestui gen muzical.

A început să cânte la nouă ani, deci s-a obişnuit cu scena de la o vârstă fragedă. Până acum, cariera sa l-a purtat în platourile multor programe televizate din Portugalia, iar în 2012, i-a adus Marele premiu naţional pentru fado din partea Societăţii portugheze de radiodifuziune şi televiziune.

În plus, a participat la patru ediţii ale Festivalului Caixa Alfama, la două ediţii ale Festivalului Caixa Ribeire şi a susţinut spectacole în cluburi precum Casa da Música, CCB, Campo Pequeno şi Coliseu do Porto.

Francisco a înregistrat două albume, în 2012, respectiv 2016, şi a devenit o prezenţă obişnuită în localurile din Porto unde se cântă fado. Recent, Francisco a participat la ediţia din 2018 a concursului televizat „Vocea Portugaliei”.

About Author

Connect with Me: