Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
eye to I

Eye to I, la Mobius Gallery

“Eye to I” este o invitaţie formulată către toţi cei care lecturează expoziţia, de a lăsa deoparte orice prejudecată, de a ignora orice tentativă de interpretare şi de a se întâlni, pur şi simplu, nemijlocit, cu opera de artă. Nu există altă poveste în afara celei ce se conturează între tine şi obiectul privirii tale.

Opt lucrări de artă, opt artişti, opt expoziţii diferite se desfăşoară vara aceasta sub ochii voştri, fiecare dintre ele deschizându-se către o întâlnire intimă cu privitorul său.

“Niciunul dintre noi nu-şi mai poate recăpăta vreodată acea inocenţă de dinaintea oricărei teorii, când arta nu cunoştea nevoia de a se justifica pe sine însăşi, când nimeni nu întreba o operă de artă ce spune, pentru că se ştia (sau se credea că se ştie) ce face ea. De acum şi până la sfârşitul conştiinţei, nu ne putem elibera de sarcina de a apăra arta. Mai putem contesta doar unul sau altul dintre mijloacele de apărare. Şi de fapt avem obligaţia să respingem orice mijloc de a apăra şi justifica arta care devine mult prea obtuz sau oneros sau lipsit de sensibilitate faţă de necesităţile şi practica epocii contemporane.” (Susan Sontag, “Împotriva interpretării”, publicată în limba română la editura Vellant, în traducerea lui Mircea Ivănescu, 2016). În fiecare joi în perioada 12 iulie – 08 septembrie, de la orele 18:00, la Mobius Gallery, strada Mendeleev nr. 2 (R.N.)

eye to I

About Author

Connect with Me: