Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
hamlet-proby-scena-zbiorowa-2_bd0f30

Două teatre poloneze la festivalul din Sibiu

Experimentul muzical al Teatrului Pieśń Kozła din Wrocław şi spectacolul realizat de tineri actori din Varşovia, inspirat din viaţa pianistului excentric Glenn Gould, vor putea fi văzute de spectatorii celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru (SibFest) din Sibiu. Tema principală a celui mai important eveniment teatral din România, care se desfăşoară în perioada 8-17 iunie, va fi pasiunea.

Ediţia din acest an a festivalului din Sibiu înseamnă peste 500 de evenimente organizate în 10 zile. Pe scenele de teatru şi străzile unuia dintre cele mai frumoase oraşe din România vor veni artişti din peste 70 de ţări. Polonezii şi arta poloneză nu vor lipsi din program, mai ales în perioada 14-15 iunie.

Spectacolul „A fi sau a nu fi… Hamlet” al Teatrului Pieśń Kozła din Wrocław, în regia lui Grzegorz Bral, este un experiment teatral, şi nu o adaptare după piesa lui Shakespeare. Pe autorul spectacolului îl interesează ceea ce lipseşte în Hamlet – noaptea în care bătrânul rege este omorât. Spectacolul are la bază o structură muzicală polifonică. Paisprezece actori transpun personajele, evenimentele şi emoţiile folosindu-se de sunete. Spectacolul va fi prezentat pe 15 iunie, la ora 20.00, în Sala BRD Scena9 (Redal Expo), str. Johann Sebastian Bach nr. 4.

Regizorul Grzegorz Bral a colaborat în trecut cu Centrul de Practici Teatrale Gardzienice. În 1998, împreună cu Anna Zubrzycka a înfiinţat la Wrocław Teatrul Pieśń Kozła, care a obţinut recunoaştere internaţională. Între anii 2004-2012 a câştigat prestigiosul premiu Fringe First la Fringe Festival din Edinburgh. În 2012 a deschis în Londra Bral School of Acting.

În cadrul Festivalului Academiilor de Teatru şi Management Cultural, care însoţeşte programul principal al SibFest, Academia de Teatru „Aleksander Kawalerowicz” din Varşovia va prezenta spectacolul „Glenn”, inspirat din viaţa pianistului şi compozitorului excentric, Glenn Gould. Tinerii actori vorbesc despre singurătate, înstrăinare, deşertăciune şi lipsa de încredere în altă persoană. Muzica live, printre care se numără şi interpretarea unei părţi din faimoasele „Variaţiuni Goldberg”, poartă spectatorii într-o lume fascinantă şi înspăimântătoare. Premiera spectacolului în Sibiu va avea loc pe 14 iunie, la ora 23.00, în sala CAVAS (bd. Victoriei nr. 5-7). (R.N.)

About Author

Connect with Me: