Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
wipo

Domnul Daren Tang – noul Director General al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI)

Domnul Daren Tang a fost desemnat, azi, 8 mai 2020, drept noul director general al OMPI, cu ocazia lucrărilor extraordinare ale Adunărilor Generale ale Membrilor OMPI, Uniunii de la Paris și Berna.

Candidatura domniei sale, propusă de  Republica Singapore, a fost votată în prealabil în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului de coordonare OMPI, ce a avut loc luni, 4 mai 2020.

Domnul Daren Tang îl succede în funcție pe domnul Francis Gurry – director general al OMPI din data de 1 octombrie 2008. Mandatul domnului Tang va intra în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2020.

“Multumesc sincer statelor membre pentru suportul și încrederea arătate în încredințarea acestei responsabilități imense, în vremuri fără precedent. Pandemia Covid 19 a provocat mult rău și a adus întreaga lume în impas, dar, în același timp, ne-a reamintit de umanitatea noastră comună. Mai mult ca niciodată, comunitatea OMPI trebuie să fie unită și să sprijine inventatorii și creatorii, cu un rol cheie în susținerea noastră, a tuturor, pentru depășirea acestei crize, fie prin găsirea unui remediu pentru virus, fie prin asigurarea tehnologiilor necesare care să ne permită să rămânem conectați, fie prin ridicarea moralului în aceste vremuri grele”, declară domnul Tang.

Domnul Daren Tang va fi cel de-al cincilea Director General al OMPI, după:

  • Domnul Francis Gurry din Australia (2008-2020)
  • Domnul Kamil Idris din Sudan (1997-2008)
  • Domnul Arpad Bogsch din SUA (1973-1997)
  • Domnul Georg Bodenhausen din Olanda (1970-1973).

About Author

Connect with Me: