Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Agis_Expozitia-Civilizatii-anatoliene

Deschiderea expoziţiei temporare „Civilizaţii anatoliene” la Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) în parteneriat cu Yunus Emre Enstitusu (Institutul Yunus Emre), anunţă deschiderea expoziţiei temporare „Civilizaţii anatoliene”. Vernisajul va avea loc joi, 4 aprilie 2019, cu începere de la cu ora 18.00 la sediul MNIR din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, Bucureşti, Sala Lapidarium.

Expoziţia face parte dintr-o serie de evenimente culturale desfăşurate în cadrul Zilelor Culturii Turce – Viaţă şi fiinţă. Vor fi expuse obiectele de ceramică create de către artiştii ceramişti Siber Sevim şi Cemalettin Sevim, alături de piese de ceramică de Iznik (sec. XVI-XVII) din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României.

Doamna Sibel Sevim este artist plastic ceramist cu expoziţii în întreaga lume, lucrările sale aflându-se în colecţii publice sau particulare din numeroase ţări. Este profesor universitar, a fost director al Institutului de Arte Frumoase al Universităţii Anadolu între anii 2007-2013 şi este membru al Academiei Internaţionale de Ceramică şi al NCECA (National Council on Education For the Ceramic Arts) din SUA.

Domnul Cemalettin Sevim este artist plastic ceramist şi profesor la Institutul de Arte Frumoase al Universităţii Anadolu. A expus creaţii de-ale sale în întreaga lume, a primit patru premii internaţionale şi are, de asemenea, o prodigioasă activitate şi în domeniul cercetării, publicând numeroase studii, articole şi cărţi.

Agis_Expozitia-Civilizatii-anatoliene

About Author

Connect with Me: