Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
maria-diana-petrache

De la Hanovra la Bucureşti: pianista Maria-Diana Petrache

Pe 3 decembrie, ora 19, la Ateneul Român, Sala mică Maria-Diana Petrache revine în Stagiunea de marţi seara cu un recital ce propune lucrări de Scarlatti, Haydn, Schubert şi Brahms.

Maria Diana Petrache absolvit cu nota maximă cursurile de master din cadrul Universităţii de Muzică, Teatru şi Media din Hanovra, clasa prof. Roland Krüger, precum şi cursurile de licenţă din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa prof. univ. dr. Viniciu Moroianu. Pianista a câştigat extrem de onoranta bursă DAAD pentru anul universitar 2018-2019. În 2018, Maria-Diana Petrache a fost solista oficială a Concursului Internaţional de Dirijat „Jeunesses musicales”, Bucureşti. În anul universitar 2015-2016, datorită câştigării unei burse Erasmus+, a studiat la Universitatea de muzică din Nürnberg, sub îndrumarea prof. Wolfgang Manz. A câştigat de asemenea două burse oferite de International Summer Academy, Viena, 2015, 2017, precum şi două burse oferite de DAAD pentru cursuri de măiestrie la Dresda (2017) şi Montepulciano (2019).

Pianista este în prezent doctorandă şi asistentă la clasa prof. univ. dr. Viniciu Moroianu la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Maria-Diana Petrache a susţinut recitaluri (în Londra, Cambridge, Hanovra, Kassel, Nürnberg, Ateneul Român, Muzeul Suţu, Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti, Muzeul, „George Enescu” etc. A susţinut concerte în care a colaborat cu orchestre precum Webern Kammerphilharmonie din Viena, Filarmonica din Sibiu, Orchestra Filarmonică „Mihail Jora” din Bacău.

Pianista Maria-Diana Petrache este laureată a numeroase competiţii naţionale şi internaţionale. Ea a obţinut peste 30 de premii, printre acestea Premiul Joseph Haydn la Concursul Internaţional Anton Rubinstein, Düsseldorf, Germania, 2018.

About Author

Connect with Me: