Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
sona

Concert Sona Jobarteh la Jazz in the Park 2018

Prima cântăreaţă la kora din Africa, Sona Jobarteh, concertează sâmbătă, 23 iunie, la Jazz in the Park, în curtea Muzeului de Artă din Cluj.

Artista de origine africană va performa la Jazz in the Park în 23 iunie, la Muzeul de Artă din Cluj, în cadrul unui eveniment curatoriat muzical de Vinyl, Rum, Tapas & Wine. Experienţa muzicală va continua cu un after-party în curtea Muzeului cu Ufe Vinyl DJ Set, unul dintre producătorii muzicali VRTW.

Sona este prima femeie care cântă la Kora, un instrument cu 21 de corzi originar din Africa de Vest, asemănător cu harpa, care produce un sunet unic, cu un efect impresionant. Sona Jobarteh combină muzica tradiţională africană cu blues şi Afro Pop, iar reprezentaţiile ei au şi o componentă tribală, cu poveşti, lucru care transformă concertele în momente unice şi cu o puternică încărcătură spirituală.

Artista şi-a creat propriul drum, s-a rupt de la tradiţia Kora dominată de bărbaţi şi a devenit prima femeie care cântă în mod profesionist la Kora. Este un muzician înzestrat cu un stil cool şi relaxat, iar la Jazz in the Park va concerta împreună cu cei patru colegi din Afro Beat Group. (R.N.)

 

About Author

Connect with Me: