Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
14-februarie-2019_Concert-de-ziua-indragostitilor-2-1120x1600

Concert de Ziua Îndrăgostiţilor cu Mircea Vintilă şi Radu Gheorghe

Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită la un Concert de Ziua Îndrăgostiţilor susţinut de cantautorul Mircea Vintilă şi de actorul Radu Gheorghe, joi, 14 februarie 2019, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Creţulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).

De Ziua Îndrăgostiţilor la Muzeul Naţional al Literaturii Române vă aşteaptă doi mari artişti ai scenei româneşti, cantautorul Mircea Vintilă şi actorul Radu Gheorghe, fiecare unic, fiecare cu felul lui de a vedea lumea, de a iubi oamenii, de a se dărui scenei.

„14 februarie este o zi dedicată IUBIRII şi cine să vorbească mai bine despre ea dacă nu POEZIA şi MUZICA. Amândouă ne aduc în prim-plan rosturi, răspunsuri, pasiuni, răzvrătiri, dorinţe, visuri. Se spune despre poeţi că au primit har să vindece lumea prin Cuvânt. Ei au menirea de a spune lucrurilor pe nume, de a le arăta celorlalţi că există vindecare. Aidoma acestora, muzicienii trec punţile reci, pline de gheaţă dintre suflete prin muzica lor. Ei acceptă să păşească prin deşert, sub soarele arzător, doar pentru un strop din apa vie a iubirii”, mărturisea pentru Muzeul Naţional al Literaturii Române cantautorul Mircea Vintilă.

Mircea Vintilă face parte din prima generaţie de artişti folk din România, cea a anilor ’70. A compus cântece pe versuri de George Coşbuc, Tudor Arghezi, Florian Pittiş, Gheorghe Azap şi alţii. Este recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera şi farmecul Bucureştiului de odinioară. În 1992 fondează, împreună cu Mircea Baniciu, Florian Pittiş şi Vlady Cnejevici, grupul Pasărea Colibri, desfăşurând o prestigioasă activitate discografică şi de turneu în ţară şi străinătate. Pe Mircea Vintilă nu-l poţi confunda cu nimeni. Este UNIC…

Cunoştinţele muzicale căpătate în 12 ani de studiu al viorii, precum şi uşurinţa de a cânta la alte instrumente l-au situat pe Radu Gheorghe, de la începutul carierei actoriceşti, într-o poziţie unică. Radu Gheorghe a absolvit I. A. T.C. din Bucureşti în 1975, la clasa profesorilor Sanda Manu şi Octavian Cotescu. Apariţiile lui artistice impresionează prin diversitate şi originalitate. A fost invitat pentru o vreme la Cenaclul Flacăra, cooptat în grupul de artişti care îl însoţea pe Adrian Păunescu. Despre unul scheciurile sale „Brăduleţ, brăduţ drăguţ” şi despre spectacolul „Ucenicul vrăjitorˮ se vorbeşte şi astăzi, deşi au trecut ani buni.

Intrarea este liberă, în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile!

14-februarie-2019_Concert-de-ziua-indragostitilor-2-1120x1600

About Author

Connect with Me: