Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Screenshot_4

Coaliția Fair Internet salută votul Comisiei pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European

Bruxelles, 20 Iunie 2018: Coaliția Fair Internet, reprezentând peste 500.000 de cântăreți, actori, muzicieni, dansatori și alți artiști, salută votul Comisiei pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European.

Votul de astăzi a susținut, în cele din urmă, principiul conform căruia toți artiștii interpreți și executanți ar trebui să primească o remunerație echitabilă și proporțională pentru toate modurile de exploatare a prestațiilor acestora, inclusiv pentru utilizările la cerere, și trimite un semnal clar împotriva persistentelor și inacceptabilelor practici de buy-out.

De o lungă perioadă de timp, coaliția Fair Internet desfășoară o campanie în încercarea de a determina instituțiile UE să abordeze nedreptatea fundamentală care lasă cu mâna goală o majoritate covârșitoare de artiști interpreți și executanți, ori de câte ori munca lor este exploatată prin servicii de streaming și downloading.

Noul articol 14a încurajează statele membre să obțină o remunerație echitabilă pentru artiștii interpreși și executanți și prin mecanisme statutare de remunerare.

În timp ce astăzi Parlamentul European nu este de acord să ofere artiștilor un drept irenunțiabil de a primi remunerații direct de la prestatorii de servicii care fac ca prestațiile lor să fie disponibile la cerere, încurajează totuși statele membre să atingă acest obiectiv și prin mecanisme statutare de remunerare.

De asemenea, este o chestiune de satisfacție faptul că articolele 14 -16, adoptate de Comisia pentru Afaceri Juridice, elimină anumite limitări din propunerea inițială a Comisiei, care a avut potențialul de a exclude un număr mare de artiști interpreți sau executanți din beneficiul acestor dispoziții.

Coaliția Fair Internet dorește să mulțumească tuturor europarlamentarilor din întregul spectru politic, care și-au exprimat susținerea continuă a cauzei legitime pentru artiștii interpreți și executanți, în timpul negocierilor care au condus la rezultatul votului de astăzi.

Este un prim pas în direcția corectă pentru obținerea dreptului la o remunerație echitabilă a artiștilor interpreți și executanți atunci când prestațiile lor sunt puse la dispoziție prin intermediul serviciilor digitale și care, sperăm, va fi aprobat în lunile următoare, în timpul negocierilor tripartite cu Consiliul și Comisia Europeană.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați site-ul www.fair-internet.eu

Susține campania Fair Internet semnând petiția aici: www.fair-internet.eu!

About Author

Connect with Me: