Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
clasic e fantastic

Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica. Primele concerte ale anului 2020

Pentru primele două luni ale noului an iniţiatorii ne oferă două concerte „cum n-aţi mai auzit şi n-aţi mai văzut până acum în proiectul nostru. Da, am avut mereu o Lecţie de jazz dar niciodată nu ne-am bucurat de o colaborare cu un adevărat big band care vă va permite să pătrundeţi într-un alt univers, de cu totul alte dimensiuni, al acestei muzicii cu sonorităţi şi ritmuri specifice” – un big band este o formaţie instrumentală mare, cu peste 10 interpreţi şi cu patru secţiuni consistente şi spectaculoase: saxofoane, trompete, tromboane şi o secţiune ritmică.

Big band-ul Bucharest Jazz Orchestra condus de Simona Strungaru, având-o ca solistă pe Irina Sârbu, a acceptat colaborarea cu proiectul Clasic e fantastic. Sunt muzicieni extraordinari: Sebastian Burneci, Silviu Groaza, Laurenţiu Moise – trompetă, Florian Radu, Adrian Cojocaru, Cristian Lăbuş – trombon, Cătălin Milea, Paolo Profeti, Diana Suciu – saxofon, George Natsis – pian, Adrian Flautistu – bas şi Adrian Tetrade – tobe. Îi veţi putea urmări şi aplauda în concertul de sâmbătă, 25 ianuarie, orele 11:00, la Ateneul Român – „Clasic e fantastic.Cum să înţelegem muzica Lecţia de jazz. Ce este un Big Band ?!

Concertul lunii februarie 2020 vă propune o călătorie în universul desenului animat, mai exact în departamentul în care se realizează efectele sonore. Simona Strungaru este creierul şi inima acestui concert. Cine este Simona Strungaru? Este pianist, dirjor de orchestră, orchestrator şi compozitor de muzică de film. A absolvit în 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam. În 2016 muziciana a fost invitată să susţină live un cine-concert cu muzică originală pentru retrospectiva Felix the Cat în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie Anim’est de la Bucureşti şi Chişinau. Cu lumina stinsă în sală şi instrumentiştii aşezaţi în faţa unui ecran montat pe scenă, veţi putea urmări aventurile simpaticului motan Felix, personaj creat în 1919 de Pat Sullivan şi Otto Mesmer şi prezentat pe ecrane în filme mute. Un grup restrâns de instrumentişti va realiza, sub ochii noştri, sonorităţile explicite dar amuzante ce vor însoţi bogatele şi agitatele aventuri ale motanului Felix, sâmbătă, 15 februarie, orele 11, la Ateneul Român – Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica şi desenul animat.

About Author

Connect with Me: