Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
aristoteles2

Cine sunt cei 12 cineaşti care vor participa la Aristoteles Workshop #14?

Cea de-a 14-a ediţie a atelierului de film documentar Aristoteles Workshop şi-a selectat participanţii. 12 tineri cineaşti cu experienţă în domeniul audiovizualului vor porni, începând cu 1 august, într-o aventură cinematografică de excepţie, sub îndrumarea unor profesionişti din lumea filmului internaţional. Timp de cinci săptămâni, ei vor parcurge toate etapele de producţie, explorând împrejurimile localităţii Beliş, din judeţul Cluj, pentru a realiza patru filme documentare inspirate de realităţile locale.

Procesul de selecţie din acest an a fost unul extrem de intens, iar numărul de aplicanţi cu portofolii remarcabile a depăşit aşteptările organizatorilor. Surprinzătoare este şi diversitatea ţărilor în care artelierul prezintă un mare interes pentru tinerii cineaşti. Dincolo de graniţele continentului european, Aristoteles Workshop a atras atenţia realizatorilor de film din toate colţurile lumii, începând cu Europa şi ajungând în Afganistan şi Africa de Nord, trecând prin Statele Unite şi până în India.

Ediţia cu numărul 14 a atelierului va avea loc între 1 şi 31 august, la Beliş, judeţul Cluj, şi este finanţată de Consiliul Naţional al Cinematografiei, Uniunea Cineaştilor din România şi DacinSara.

Primele trei zile de workshop vor fi dedicate dimensiunii teoretice. Masterclass-ul de film documentar va fi susţinut de Arne Bro, cineastul danez care conduce Departamentul de Film Documentar şi Studii TV a Şcolii Naţionale de Film din Danemarca. Alături de el, regizoarea daneză Lotte Mik-Meyer, profesor de film documentar şi studii de televiziune, va împărtăşi participanţilor din vastele sale experienţe din zonele de conflict. Invitat pentru prima dată la Artistoteles Workshop, Isidore Bethel a produs şi montat filme care, de-a lungul timpului, au fost difuzate de Televiziunea publică din America şi au fost proiectate în Competiţia Oficială de la Cannes şi la MoMA. Cineastul îi va îndruma pe toţi cei 12 participanţi în etapa de identificare a subiectului, sprijinindu-i apoi în documentarea, filmarea şi editarea materialelor, împreună cu Lotte Mik-Meyer şi Laurent Becue-Renard – multi-premiatul regizor şi producător, creatorul trilogiei Genealogy of Wrath.

 aristoteles

About Author

Connect with Me: