Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
sondaj

Campania #PayPerformers. Completează sondajul cu privire la drepturile artiștilor interpreți!

Alătură-te campaniei #PayPerformers și completează sondajul despre câștigurile artiștilor interpreți din streaming!

În contextul în care transpunerea Directivei Europene nr. 790/2019 este în curs, acesta este momentul să arătăm că artiștii nu sunt suficient recompensați (sau deloc!) pentru astfel de utilizări, fiind necesară introducerea unui drept la remunerație echitabilă, gestionat obligatoriu de organismele de gestiune colectivă și achitat de platformele online. 

Completează chestionarul online  și trimite-l mai departe colegilor de breaslă: https://surveyhero.com/c/PayPerformers

COMPLETEAZĂ AICI

Sondajul #PayPerformers este realizat de AEPO-ARTIS împreună cu C8 Associates, în numele organismelor de gestiune colectivă. Scopul acestui studiu este de a obține o imagine de ansamblu care să reflecte situația actuală a artiștilor interpreți și să răspundă la întrebarea:Primesc sau nu artiștii interpreți banii cuveniți pentru utilizarea prestațiilor ce le aparțin pe Internet?”

#PayPerformers este o campanie derulată la nivel european în vederea asigurării unei remunerații corecte din streaming pentru artiștii interpreți, astfel cum este prevăzut la art.18 din Directiva Copyright.

Pe baza răspunsurilor obținute, AEPO – ARTIS va pregăti un material pentru susținerea, încă o dată, a necesității unei transpuneri corecte și eficiente a prevederilor directivei Copyright pentru garantarea drepturilor artiștilor interpreți, inclusiv în mediul online.

Contribuția ta la studiu este foarte importantă pentru a reda fidel imaginea de ansamblu a situației actuale cu care artiștii interpreți din întreaga lume se confruntă.

Răspunsurile vor fi anonime și confidențiale, iar datele furizate intră sub incidenta reglementărilor stricte de protecție a datelor cu caracter personal.

Îți mulțumim pentru colaborare!

 

About Author

Connect with Me: