Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
720x540-400x300

Call for Entries SPOTLIGHT 2018 – În aprilie, creativii schimbă faţa Bucureştiului la Festivalul Internaţional al Luminii de la Bucureşti

Între 12 şi 15 aprilie, SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival transformă, pentru al patrulea an la rând, una dintre cele mai importante artere ale Bucureştiului, Calea Victoriei, într-o galerie în aer liber a instalaţiilor de lumină.

În parteneriat cu Festivalul Luminilor de la Berlin, Spotlight 2018 aduce la Bucureşti proiecte multimedia care îmbină tehnica de ultimă generaţie cu conţinut artistic, emoţie şi storytelling, anunţă organizatorii evenimentului, Primăria Capitalei prin ARCUB.

Sub motto-ul ediţiei din 2018, „United We Shine”, organizatorii festivalului invită artiştii din ţară şi străinătate să participe la CONCURSUL DE VIDEO MAPPING SPOTLIGHT. Pentru prima dată în istoria festivalului, faţada Palatului CEC va fi transformată prin proiecţii 3D de video mapping cu cele mai inovative lucrări înscrise în concursul ediţiei Spotlight din acest an.

Şase dintre cele mai creative propuneri vor fi selectate de un juriu de specialitate şi vor fi proiectate, pe toată durata festivalului, pe faţada Palatului CEC. Marele câştigător al concursului de video mapping Spotlight 2018 va fi ales chiar de public, pe baza voturilor online.

Inspirată de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire a României, tema proiecţiilor de video mapping înscrise în competiţia Spotlight din acest an este „United We Shine”. Propunerile participanţilor trebuie să pună accent pe conceptul de solidaritate, pe ideea conexiunilor dintre oameni şi oraşe, dintre culturi şi etnii diferite, faţade şi artă, lumină şi întuneric. Conectând oamenii la oraş, istoria la tehnologie, trecutul la viitor şi arta la ritmul urban, Spotlight pune la dispoziţie artiştilor de pretutindeni una dintre cele mai impresionante clădiri ale Bucureştiului pentru a-şi exprima propria viziune despre unitate, spirit de echipă şi solidaritate.

Termenul limită de depunere a propunerilor de video mapping pentru faţada Palatului CEC este 9 februarie 2018. Cele şase echipe finaliste vor primi premii in valoare de 3.000 € fiecare. Lucrarea câştigătoare va fi aleasă prin vot public, din cele şase finaliste, şi va fi premiată cu alţi 5.000 €. (R.N.)

Spotlight Call for entries

About Author

Connect with Me: