Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
afi___Buruieni biruitoare

Buruieni biruitoare. Expoziţie şi atelier interactiv cu plante de leac.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă vineri, 22 iunie 2018, de la ora 18, la vernisajul expoziţiei Buruieni biruitoare şi la ateliere interactive cu plante de leac. Expoziţia şi atelierele vor fi deschise publicului în perioada 22 – 29 iunie 2018, între orele 10 şi 18. Intrarea este liberă.

Buruieni lecuitoare

Fiecare ţăran ştie că plantele câmpului sunt un dar al lui Dumnezeu, menite a-i sluji omului ca hrană şi leac. Transfigurate şi binecuvântate cu puterea de a tămădui, plantele fac parte din viaţa noastră şi trebuie culese atent, după rânduială, în perioada lor de înflorire şi la anumite momente ale zilei, dictate de experienţa îndelungată, de tradiţie şi ritualuri. Vitalitatea vegetală, ca o promisiune de sănătate, vine spre noi prin floare sau rod, prin frunză, sevă, scoarţă, rădăcini. Zona Valea Doftanei, atât de bogată în buruieni de leac, este tezaurul natural din care am cules plante întrebuinţate de localnici pentru ceaiuri, macerate, cataplasme, siropuri, alifii. Le arătăm, le folosim, ne bucurăm de ele o săptămână întreagă la MŢR!

…şi buruieni tinctoriale

Echilibrul naturii se regăseşte aidoma în noi prin formă şi culoare, culoarea fiind darul primit la naştere. Când vrem să fim sănătoşi, trebuie să ne asigurăm că stăm bine şi cromatic, privind în jurul nostru şi în noi înşine. În aceste zile, 22-29 iunie, ne aventurăm în vopsirea cu buruienile de leac pentru a redescoperi frumuseţea nuanţelor naturii. (R.N.)

afi___Buruieni biruitoare

About Author

Connect with Me: