Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
bun de export

Bun de export în POINT Bucureşti

De câte ori pe zi te gândeşti să pleci din ţară? De câte ori ai intrat pe site-ul ambasadei Canadei ca să te uiţi la condiţiile de emigrare? Câţi dintre cunoscuţii tăi sunt români care s-au stabilit afară şi te întreabă şi pe tine de ce nu pleci?

De la “brain training” – mersul afară la studii – la “brain drain”, migrarea masivă către vest face ca România să traverseze o perioadă de tumult şi în relaţia cu cei mai tineri dintre cetăţenii săi.

În acest context a apărut “Bun de Export”, iniţial un spectacol despre ce înseamnă să pleci de acasă la mii de kilometri distanţă, despre tineri profesionişti români din toată lumea şi despre felul în care s-au adaptat sau nu la noua viaţă. După colectarea a peste 100 de poveşti reale despre emigrare, “Bun de Export” a devenit un spectacol despre acele decizii care ne schimbă viaţa şi despre cum reuşim să trăim cu ele.

Povestit din perspectiva lui Alex, fost publicitar, actual Preşedinte al Asociaţiei de Proprietari dintr-un bloc bucureştean, “Bun de Export”, programat duminică 21 ianuarie, de la orele 19:30 în Point, îţi va face cunoştinţă cu trei generaţii ale familiei Tocilescu, dezvăluind cu umor modul firesc în care migraţia s-a insinuat în vieţile tinerilor de azi.

Echipa spectacolului “Bun de export” este următoarea: Alex Tocilescu (text), Catinca Drăgănescu (regia), Omid Ghannadi (scenografia). Interpretează: Crina Ene, Silvana Negruţiu, Constantin Dogioiu, Alexandru Zob. (R.N.)

About Author

Connect with Me: