Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Corgan

Billy Corgan (The Smashing Pumpkins) cântă la Bucureşti pe 8 iulie la Arenele Romane

Solistul Smashing Pumpkins, Billy Corgan, vine la Bucureşti pe 8 iulie la Arenele Romane pentru un show exclusiv unde va prezenta live toate hiturile trupei care l-a consacrat dar şi piese din cariera sa solo de pe toate albumele.

William Patrick Corgan Jr. sau pe scurt Billy Corgan este cunoscut mai ales ca artistul din spatele The Smashing Pumpkins, formaţie care a fost înfiinţată de acesta în 1988. Practic cariera de artist a lui Corgan se suprapune evoluţiei trupei The Smashing Pumpkins alături de care a câştigat 3 premii MTV dar şi două Grammy în 2 ani consecutivi pentru Best Hard Rock Performance.

Formarea sa ca artist a fost în prima fază influenţată de tatăl său, William Corgan Sr. care era chitarist de blues şi rock. Prima sa chitară a fost o replică a unui Les Paul, iar tatăl său a fost cel care l-a îndemnat să asculte artişti sau formaţii precum Jimi Hendrix, Jeff Beck, Hohn Cale, Black Sabbath sau Queen. Cu toate că a primit oferte de la universităţi importante, Corgan a decis să aleagă calea muzicii. A cântat alături de Wayne Static în prima sa formaţie, Deep Blue Dream, în perioada 87-88.

A pus bazele The Smashing Pumpkins în 1988 iar 5 ani mai târziu avea să apară albumul Siamese Dream care primea 9 Discuri de Platină şi 3 Discuri de Aur. Cu toate că avea la dispoziţie o formaţie, Corgan a fost cel care a înregistrat toate părţile de bass şi de chitară pentru acest album. Anul 2004 marchează începutul carierei solo a artistului care lansează un album în care se regăseau elemente de shoegaze, alternative şi chiar muzică electronică. Pe lângă pasiunea pentru muzică, Corgan este pasoinat şi de poezie, artistul lansând volumul Blinking with Fists care a ajuns pe lista New York Times Best Seller. Billy Corgan rămâne un artist desăvârşit, uneori controversat, cu convingeri proprii puternice şi argumentate care a influenţat alţi artişti atât muzical cât şi ideologic.

Corgan

About Author

Connect with Me: