Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
tim.php

Alegerile unui om la locul lui: o viaţă liniştită

Laura (Ada Galeş) este o tânără care vrea să-şi trăiască liniştită povestea alături de bărbatul pe care îl iubeşte. Medic, viitoare mamă şi soţie, e gata de o nouă etapă şi de mutarea la Bucureşti. Ar putea fi orice femeie. În filmul „“Un om la locul lui” / “A Decent Man”, lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, Laura este unul dintre cele două personaje feminine care gravitează în jurul lui Petru (Bogdan Dumitrache). Laura crede, până la un punct, că este singura alegere din viaţa lui. Filmul, o adaptare liberă după romanul “Firesc”, scris de Petru Cimpoeşu, va avea premiera în cinematografe pe 23 noiembrie.

Laura este medic într-un oraş de provincie din România. Este drăguţă, tânără, pragmatică şi emotivă.  Mai mult decât atât, Laura este însărcinată cu iubitul ei, Petru, inginer de foraj într-o companie multinaţională. În timp ce ea visează la o evadare din micul oraş şi la un mariaj ca în reviste, despre care să poată povesti altora, viitorul ei soţ trebuie să ia o decizie: este Laura femeia alături de care îşi va găsi fericirea sau Sonia (Mădălina Constantinescu), fosta iubită şi colegă, care tocmai a suferit un grav accident de muncă? Ce alege „Un om la locul lui” vei afla din 23 noiembrie, la cinema.

„Laura nu visează la ceva irealizabil. Îşi imaginează că o să facă un copil cu Petru, un om care nu ştie sigur dacă o iubeşte şi cât de tare o iubeşte. Visează că o să meargă într-o vacanţă pe an, că o să îşi cumpere o maşină la mâna a doua şi că o să se mute la Bucureşti. Laura îşi imaginează că Petru o să întârzie acasă, că nu o să fie tot timpul lângă ea şi că o să uite lucruri. Laura e cum vrei tu, e doar o bucată din viaţa ei, care ar putea fi şi viaţa ta.”, spune Ada Galeş despre personajul pe care îl interpretează în filmul “Un om la locul lui”.

Actriţa Ada Galeş a absolvit Facultatea de Actorie în cadrul UNATC Bucureşti şi este angajată a Teatrului Naţional din Bucureşti, având, de asemenea, colaborări cu alte teatre din capitală.

AdaGales_HadrianMarcu_websize

La un an după ce primise premiul pentru cea mai bună actriţă în cadrul Festivalului de Teatru Contemporan, Ada Galeş a câştigat în 2016 premiul UNITER pentru debut. Recent a interpretat un rol secundar în filmul In Blue de Jaap van Heusden.

“Laura e personajul despre care am discutat mult cu mama şi prietenii, tocmai pentru că m-a interesat să aflu şi ce simt sau trăiesc oamenii. Am încercat să construiesc un personaj ambiguu care nu ştie pe unde s-o apuce, aşa cum ni se întâmplă multora dintre noi. Au fost emoţii, dar am avut o chimie bună cu Bogdan Dumitrache, un partener foarte bun, şi totul a mers bine la repetiţii şi la filmări, în ciuda frigului.”, a mai spus actriţa.

„Un om la locului lui” a fost prezentat în premieră mondială la San Sebastian, în competiţia “New Directors” a celei de-a 66-a ediţii a festivalului din Spania.

Filmul, din distribuţia căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeş, Mădalina Constantin şi Adrian Titieni, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 noiembrie.

Scenariul şi regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Imaginea îi aparţine lui Adrian Silişteanu, montaj – Alexandru Radu, sunet – Sebastian Zsemlye, scenografie – Bogdan Ionescu, costume – Alexandra Alma Ungureanu, casting – Florentina Bratfanof, producător executiv – Titi Rădoaie, coproducător – Adela Vrînceanu Celebidachi, producători – Anamaria Antoci, Adrian Silişteanu.

AdaGales_websize

Ada_Gales_websize

About Author

Connect with Me: