Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
astazi-este-marcata-ziua-mondiala-a-televiziunii-14401

21 noiembrie – Ziua Mondială a Televiziunii

În decembrie 1996, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a proclamat data de 21 noiembrie drept Ziua Mondială a Televiziunii, în semn de sărbătorire a zilei în care s-a desfăşurat primul Forum Mondial al Televiziunii.

Conceptul de aniversare a televiziunii a apărut ca simbol al recunoaşterii “impactului în continuă creştere pe care televiziunea îl are asupra luării de decizii prin direcţionarea atenţiei, la nivel mondial, asupra conflictelor şi ameninţărilor la adresa păcii şi securităţii”, precum şi al recunoaşterii “rolului său potenţial în consolidarea focusului pe alte probleme majore, inclusiv pe cele economice şi sociale”.

În lumea contemporană, marcată de globalizare şi de dezvoltarea fără precedent a comunicării, televiziunea rămâne un mijloc esenţial de transmitere a informaţiei şi o constantă a vieţii cotidiene a fiecăruia dintre noi. Prin intermediul său, informaţia ajunge instantaneu pe toate continentele, oferind o platformă de dezbateri, creând curente de opinie,  semnalând probleme sau evenimente semnificative, cu impact la nivel regional sau global. Relaţiile internaţionale fac adesea obiectul ştirilor, interviurilor şi documentarelor, informând populaţia asupra deciziilor majore şi a situaţiilor de criză.

Pe lângă rolul său informativ, televiziunea deschide uşile cunoaşterii indiferent că este vorba de politică, economie, cultură, istorie, geografie etc., demonstrând potenţialul educativ enorm pe care acest mijloc de comunicare îl deţine. Cu bune şi cu mai puţin bune, televiziunea este cea care conectează oameni, culturi, societăţi, un simbol constant al comunicării şi un liant între noi şi restul lumii. Tot, prin intermediul micului ecran, artişti iubiţi de public ajung mai aproape de cei care îi admiră. Urăm tuturor colaboratorilor noştri oneşti din televiziune La mulţi ani şi la cât mai mare audienţă!

About Author

Connect with Me: