Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
radiouri-timeanddate-com_91610700

13 februarie – Ziua Mondială a Radioului

Şi anul acesta, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) invită toate posturile de radio şi organizaţiile care activează în domeniu să i se alăture şi să susţină celebrarea Zilei mondiale a radioului pe 13 februarie.

Aflată la a noua ediţie, această zi marchează prima emisie a postului de radio al Naţiunilor Unite, din 1946.

Obiectivele Zilei mondiale a radioului sunt orientate spre conştientizarea marelui public şi a mass-mediei asupra importanţei radioului, spre încurajarea factorilor de decizie pentru facilitarea accesului la informaţii prin intermediul radio, spre creşterea şi dezvoltarea reţelelor de transmisie şi spre cooperarea internaţională între radiodifuzori.

Ideea celebrării Zilei mondiale a radioului a venit din partea Academiei Spaniole de Radio. Delegaţia Permanentă a Spaniei la UNESCO a prezentat în mod oficial propunerea la cea de a 187-a sesiune a Comitetului Executiv al UNESCO, din septembrie 2011. La 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe generale a UNESCO, a fost aprobată înfiinţarea Zilei mondiale a radioului, potrivit site-ului diamundialradio.org.

Urăm tuturor colegilor şi colaboratorilor noştri care sărbătoresc azi unul dintre cele mai venerabile, redutabile şi iubite mijloace de comunicare media La mulţi ani şi la cât mai mulţi, educaţi şi fideli ascultători!

About Author

Connect with Me: