Ultima șansă de a te înscrie la masterclass-urile Academiei ICon Arts
Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță cea de-a XXII-a ediție a Festivalului ICon Arts Transilvania, unul dintre cele mai longevive festivaluri dedicate muzicii clasice, jazz și celor mai efervescente creații din domeniul artelor contemporane. Timp de 22 zile, ediția ICon Arts din acest an își propune să reunească peste 120 de participați în inima Transilvaniei, unde vor avea parte de inspirația oferită de vestigiile patrimoniului cultural local.
Înscrie-te!
Academia ICon Arts Transilvania
În perioada 20 iulie – 11 august, satele și orașele din Transilvania (Agnita, Avrig, Biertan, Brașov, Copșa Mare, Cund, Daneș, Dealu Frumos, Mediaș, Moșna, Richiș, Rusești, Sibiu) vor găzdui evenimente muzicale de excepție, precum concerte de muzică clasică, contemporană și jazz, rezidențe artistice interdisciplinare și masterclass-uri pentru interpreți.
Ediția din acest an a Festivalului ICon Arts propune un program eclectic, multidisciplinar și multicultural, în care virtuozitatea muzicii se împletește cu atmosfera pitorească a satelor și orașelor transilvănene și degustarea de preparate tradiționale, spre deliciul publicului.
Iată masterclass-urile la care încă te mai poți înscrie:
Sesiunea 20-28 Iulie 2024
CANTO
Profesori: Veronica Anușca (RO), Cristian Hodrea (RO)
3 locuri disponibile
VIOLONCEL
Profesor: László Fenyő (HU)
1 loc disponibil
CONTRABAS
Profesor: Dorin Marc (GER/RO)
4 locuri disponibile
CHITARĂ
Profesori: Costin Soare (RO), Dragoș Ilie (RO)
3 locuri disponibile
Sesiunea 28 Iulie – 5 August 2024
CANTO
Profesori: Elena Mosuc (CH/RO), Rareș Zaharia (FR/RO)
8 locuri disponibile
VIOLONCEL
Profesor: Andrei Ioniță (RO)
4 locuri disponibile
FLAUT
Profesor: Karen Jones (UK)
2 locuri disponibile
Sesiunea 4-11 August 2024, Braşov
PIAN
Profesor: Csíky Boldizsár Jr. (RO)
6 locuri disponibile
CANTO
Profesor: Iulia Isaev (RO)
8 locuri disponibile
JAZZ
Profesori: A-C Leonte (RO), Alex Arcuș (RO), Ciprian Pop (RO)
4 locuri disponibile
Fondată în anul 1995, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este o organizație nonprofit de utilitate publică, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, atât pe plan național, cât și internațional. UCIMR susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari.