Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Totemtiere - expoziție intermedia

Totemtiere – expoziție intermedia

Până la 13 februarie, Institutul Goethe vă invită la Pavilion 32 să vizitaţi expoziţia Totemiere, expoziție de sculptură inspirată din contribuția artistului Joseph Beuys la dokumenta 7 din anul 1982, realizată de studenții Departamentului de Sculptură a UNA București.

Statement-ul lect.univ.dr. Reka Csapo despre povestea din spatele realizării expoziției:

”Pe data de 30 iunie 1982, ca parte a contribuției sale la dokumenta 7, Beuys a topit copia din aur a coroanei Țarului Ivan cel Groaznic în simbolul păcii, al unui Iepure cu Soare. Banii câștigați în urma acestui performance au stat la baza finanțării proiectului a celor 7000 de stejari cu stâncă de granit de pe aleea celebră din Kassel.

Pe lângă fascinația continuă pentru arta și personalitatea acestui artist, acest performance m-a inspirat și prin potențialul său ca temă de lucru pentru o clasă de sculptură, având în vedere aspectele sale de aplicabilitate și în educație practică, tehnică, formală și non-formală ca prima temă a anului I.

În acel moment nu bănuiam, că tema de sculptură care a început prin tehnologii de transpunere, se va finaliza printr-un jurnal de pandemie, devenind astfel concluzia unui exercițiu complex de transformare și autocunoaștere.

Acest proces inspirat din acțiunea lui Joseph Beuys era menit, pe lângă a familiariza studenții cu tehnologia ipsosului, tehnicile de transpunere și cele de turnare în bronz, să le modeleze în subsidiar și personalitatea, caracterul și mai cu seamă atitudinea pe care ar trebui să o aibă față de artă: cea de continuă experimentare și auto-depășire.

In acel moment particular al vieții noastre nu bănuiam că această temă se va finaliza on-line dintr-un motiv care ne-a luat prin surprindere pe toți și ne-a dezechilibrat în egală măsură: pandemia.

Tema de sculptură care a început prin tehnologii de transpunere s-a finalizat printr-un jurnal de pandemie, devenind astfel concluzia unui exercițiu complex de transformare și autocunoaștere”.

Pentru a putea vizita expoziția, toţi cei interesaţi sunt rugaţi să scrie la adresa pavilion32-bucuresti@goethe.de

About Author

Connect with Me: