Asociația Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Afis_Targ_Petru_Pavel_A4_v3-scaled-e1655186610176

Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” ne invită în perioada 25 – 26 iunie 2022, orele 9:00 – 19:00,  la Târgul de Sfinții Apostoli „Petru și Pavel”, eveniment ce face parte din programul cultural Târguri din satul de altădată.

Programul este unul atractiv pentru toate vârstele, bogat și variat și cuprinde: lansări de carte, târgul meșterilor populari, spectacole de datini și obiceiuri, recitaluri de muzică populară, ateliere de creație.

Vom avea ocazia să ne întâlnim cu folclorul autentic prin intermediul ansamblurilor folclorice: Plamatse (Flacăra) de dansuri al copiilor din Varna, Bulgaria, Asteria al Uniunii Elene din România, tarafurilor Florile-n crâng (Craiova) și cel de la Morunglav (Olt). Recitalurile de muzică populară vor fi susținute de Florin Ologeanu (Teleorman), Iulia Mihai (Giurgiu), Cornelia Tihon şi Daniel Bădoi.

Cei mici și cei mari vor putea învăța în cadrul atelierelor de creație să realizeze opinci, podoabe populare, să sculpteze în lemn și să coasă.

Duminică, 26 iunie, la Biserica Turea, va fi oficiată o slujbă religioasă de către părintele Protosinghel Hrisant de la Mănăstirea Radu Vodă din București.

Afis_Targ_Petru_Pavel_A4_v3-scaled-e1655186610176

About Author

Connect with Me: