Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
undeground olandez

Niels Broos & Jamie Peet – Underground olandez în Control

Pe 9 decembrie, ora 20:00 la Jazz Nouveau în Control Club, Niels Broos & Jamie Peet vor aduce pe scenă undeground-ul olandez al momentului, în primul lor concert în România.

Niels Broos şi Jamie Peet au multe lucruri în comun. Nu doar locul de naştere, Olanda, ci şi apetitul pentru jazz, hip-hop şi muzică electronică.

Dar, poate cel mai important, amândoi au fost consideraţi de către cei din jur copii minune, datorită abilităţilor muzicale ieşite din comun. Niels e atras de clape de la vârsta de 4 ani, în timp ce Jamie a început studiul tobelor de la 5 ani.

Fast forward 2019, cei doi instrumentişti sunt printre cei mai influenţi din Olanda, show-urile lor sunt improvizate în întregime, iar tensiunea incredibilă din concertele lor aminteşte de cea creată de Aphex Twin, Squarepusher sau Autechre.

Dacă Niels Broos (n.1985) este inspirat de Robert Glasper, Thelonious Monk, Coltrane sau Radiohead, inventivitatea, energia şi carisma lui Jamie Peet (n.1991) amintesc de Chris Dave sau Questlove.

Peet este unul dintre cei mai căutaţi baterişti din Olanda, talentul său purtându-l în turnee alături de artişti precum Gregory Porter, Ramon Valle, Dominic J. Marshall sau Lars Dietrich.

About Author

Connect with Me: