Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
aD1mYzA1ZDNiNWNjMjZiMGFjNTM4ZGE0YjczZGE3MjAzNg==.thumb

La mulţi ani, Statele Unite ale Americii!

Mai mult de 300 de milioane de americani sărbătoresc astăzi adoptarea Declaraţiei de Independenţă, act istoric semnat la 4 iulie 1776. Focuri de artificii, evenimente publice, parade, concursuri de mâncat hot-dog, cu alte cuvinte, o celebrare a sentimentului patriotic american pe tot cuprinsul celor 50 de state.

Declaraţia de Independenţă a fost aprobată prima dată la 2 iulie 1776, într-o şedinţă cu uşile închise ţinută de Congres. Ziua următoare, John Adams (care a fost cel de-al doilea preşedinte american) scria într-o scrisoare adresată soţiei sale, Abigail: “A doua zi din luna iulie, 1776, va fi cea mai memorabilă din istoria Americii. Sunt în măsură să cred că va fi sărbătorită de următoarele generaţii ca cea mai mare aniversare a ţării”. Congresul a revizuit Declaraţia pentru aprobarea finală două zile mai târziu, la 4 iulie 1776.

Membrilor noştri americani, partenerilor de la AARC & AFM & SAG AFTRA Fund şi tuturor celor care consideră SUA un târăm al libertăţii, al egalităţii de şanse şi al democraţiei, ca şi o continuă sursă de inspiraţie, CREDIDAM le urează azi la mulţi ani în pace şi prosperitate!

 

About Author

Connect with Me: