Asociația Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
afis-classfest-2023_2

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest aduce la Chișinău peste 70 de filme realizate de studenți

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină participarea reprezentanților Universității Naționale de Teatru și Cinematografie „I.L. Caragiale” din București la Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest 2023, care se desfășoară în perioada 20-24 noiembrie 2023 la Centrul de dezvoltare a industriilor creative ARTCOR din Chișinău.

Dedicată artei cinematografice, ediţia a XII-a a ClassFest promovează creațiile studenților din nouă şcoli de film internaționale (Armenia, Franța, Georgia, Germania, Italia,  Republica Moldova, Polonia, România și Ucraina) și încurajează dialogul intercultural prin organizarea de workshop-uri tematice și discuții.

Evenimentul organizat de Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice – Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia întrunește la Chișinău reprezentanţi ai Institutului de Stat de Teatru și Cinematografie din Erevan (Armenia), ai Școlii de Cinema și Științe Audiovizuale (ESCAT) din Tours (Franța), ai Universității de Televiziune și Film – HFF München (Germania), ai Universității de Stat Teatru și Film „Shota Rustaveli” (Georgia), ai Academiei de Arte din Florența (Italia), ai Școlii Naționale de Film, Televiziune și Teatru din Lodz (Polonia), ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

Tinerii cineaști din cele nouă țări participante vor prezenta peste 70 de filme artistice, documentare sau de animație realizate recent, care denotă viziuni personale asupra crizelor provocate de război, asupra crizelor de ordin umanitar, social, politic și cultural. De asemenea, participanții festivalului vor fi antrenați în discuții, dezbateri și workshop-uri coordonate de cineaști din România si Germania.

afis-classfest-2023_2

About Author

Connect with Me: