Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
In flacari_Poster

Ecranele cinematografelor. În flăcări, din 17 mai Thriller-ul psihologic coreean în regia lui Lee Chang-Dong se lansează în România.

În flăcări/Burning în regia lui Lee Chang-Dong, prima ecranizare a povestirii scurte „Arderea hambarelor” a celebrului autor japonez Haruki Murakami, va intra în cinematografele din din ţară începând cu 17 mai 2019 şi este distribuit de Voodoo Films.

În flăcări/Burning a făcut istorie la Cannes, unde a primit Premiul juriului FIPRESCI pentru Cel mai bun film şi Premiul Vulcan, pentru scenografie şi reuşind să devină totodată cel mai bine cotat film de către criticii Screendaily, din istoria Festivalului de la Cannes. Cei 10 criticii ai revistei i-au acordat o medie de 3.8, În flăcări depăşind astfel recordul (3.7) obţinut acum doi ani de Toni Erdmann, regizat de Maren Ade.

Totodată, Tim Grierson de la Screendaily scria despre regizorul Lee Chang-dong că „a venit să dea foc competiţiei de la Cannes” cu cel mai recent film al său. Tot el afirmă că filmul este „devastator…de o complexitate şi un mister pătrunzătoare”.

Inspirat din povestirea scurtă „Arderea hambarelor” de Haruki Murakami, care face parte din volumul „Elefantul a dispărut” (Polirom, 2015), În flăcări este un thriller psihologic cu accente romantice în care un scriitor aspirant şi un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiaşi fete. În timpul unei livrări, Jongsu, un curier, interpretat de actorul Yoo Ah-in, dă din întâmplare peste Haemi (Jeon Jong-seo), care locuia pe vremuri în cartierul lui. Haemi îl roagă să aibă grijă de pisica ei cât timp va călători în Africa. La întoarcere, i-l prezintă pe Ben (Steven Yeun), un tip misterios pe care l-a întâlnit în vacanţă. Într-o zi, Ben îi povesteşte lui Jongsu despre hobby-ul său cât se poate de neobişnuit.

În distribuţie se află actorul Steven Yeun, starul de Hollywood cunoscut datorită rolurilor de supravieţuitor al epidemiei în celebrul serial The Walking Dead şi activist radical pentru drepturile animalelor în Okja (în regia lui Boon Jong Ho, prezentat la Cannes în 2017). În Burning/ În flăcări joacă rolul unui străin enigmatic cu un stil de viaţă luxos şi spune că acest rol a fost pentru el „o provocare minunată” şi a marcat desprinderea temporară de personajele pe care le-a interpretat în trecut. Vedeta declara şi că Lee Chang-dong este „unul dintre eroii” lui şi că „îi menţiona numele fără să se gândească vreodată că va fi pe unul dintre platourile sale de filmare.”

Lee Chang-dong şi-a început cariera în teatru la vârsta de 20 de ani şi apoi a lucrat ca scriitor şi scenarist. Şi-a făcut debutul în regie cu un film noir – Green Fish – urmat de Peppermint Candy, prezentat în Quinzaine des Rélisateurs la Cannes, în 2000, unde care s-a jucat cu forma narativă folosindu-se de flashback-uri. Oasis, al treilea său lungmetraj, chestionează natura comunicării dintre oameni. Cu aceste două filme din urmă a primit recunoaştere din partea criticilor şi a publicului, pe plan internaţional. În 2003, a fost numit Ministru al Culturii şi Turismului. Cu al cincilea său film, Poetry, a câştigat Premiul pentru Cel mai bun scenariu la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de la Cannes, adunând numeroase alte premii şi distincţii la festivaluri internaţionale.

În flăcări/Burning (rating N15) va fi lansat în România de Voodoo Films începând cu 17 mai şi va putea fi văzut în Bucureşti, Botoşani, Bistriţa, Craiova. Cluj-Napoca, Constanţa, Braşov, Piteşti, Piatra Neamţ, Târgu-Mureş, Târgu-Jiu, Slobozia, Bârlad, Sfântu Gheorghe, Arad.

In flacari_Poster

About Author

Connect with Me: